Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΚΑΟΔ για την τελευταία αγωνιστική της Βasket League και ο άμεσος συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα, Νίκος Δημητρίου μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ χαρακτήρισε τελικό το παιχνίδι, το οποίο η “Ένωση” πρέπει να κερδίσει πάση θυσία.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ: “Ο αγώνας αυτός είναι “τελικός” για μας. Έτσι θεωρούσαμε και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια τα οποία χάσαμε, όμως πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες. Η ομάδα είναι αναγκασμένη να κερδίσει, παρά τα όποια προβλήματα έχουμε, όπως το τελευταίο με τον Μενσά”.

Για το αν οι δύο συνεχόμενες ήττες από Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ αποτέλεσαν ένα “μάθημα” για την ΑΕΚ: “Πιστεύω ότι οι δύο τελευταίες ήττες αποτέλεσαν «μάθημα» για μας. Όλοι κάναμε την αυτοκριτική μας χωρίς όμως, όπως απεδείχθη, να γνωρίζουμε κάποια δεδομένα όπως ήταν το ιατρικό θέμα με τον Μενσά. Μπορούμε τουλάχιστον να ερμηνεύσουμε κάποια πράγματα. Βέβαια, η απουσία ή η παρουσία του Μενσά δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, διότι η ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ και μπορεί να καλύπτει τα οποιαδήποτε κενά προκύψουν”.

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα: “Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον ΚΑΟΔ. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα που δίκαια διεκδικεί μία θέση στα πλέι οφ, αλλά πιστεύω ότι αν σε αυτό τον αγώνα παρουσιαστούμε όπως πρέπει, κάτι που δεν κάναμε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη η οποία, υπό προϋποθέσεις, οδηγεί και στην τέταρτη θέση που είναι και ο στόχος μας αυτή τη στιγμή.”

Νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το κατά πόσο θα καταφέρουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε εκεί όπου έχουμε κενά. Αν μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα, στα ριμπάουντ και στις ελεύθερες βολές, εκεί όπου υστερήσαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, τότε θεωρώ ότι θα κερδίσουμε”.

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση του παιχνιδιού: “Ο ΚΑΟΔ είναι μία ομάδα που κάνει πάρα πολλές επιθέσεις τριών πόντων, γενικά σουτάρει αρκετά. Αν τον αφήσουμε να βρει ρυθμό, θα έχουμε μεγάλες δυσκολίες. Πιστεύω ότι η πίεση από την αρχή του αγώνα και ο έλεγχος του ρυθμού θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να φτάσουμε στη νίκη”.