Δύναμη και όγκο αναμένεται να προσθέσει στη ρακέτα της η ΑΕΚ, η οποία είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ντάνιελ Όρτον. Ο θηριώδης Αμερικανός σέντερ των 208 εκατοστών και των 125 κιλών, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση του συλλόγου και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα η Ένωση να τον κάνει δικό της. Κάπως έτσι, ο Ντράγκαν Σάκοτα σκοπεύει μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στη ρακέτα.

Η ΑΕΚ, πάντως, θέλει άμεσα να καταφέρει να υπογράψει τον εν λόγω παίκτη, σύμφωνα με το aek365.com, καθώς επιθυμεί παράλληλα να ξεκινήσει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, στις 24 Αυγούστου. Ο 25χρονος παίκτης είχε γίνει ντραφτ στο νούμερο 29 της διαδικασίας ως πρωτοετής στο κολλέγιο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο στο ΝΒΑ.

Μην καταφέρνοντας να «στεριώσει» στους Ορλάντο Μάτζικ, τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τους Φιλαδέλφια 76ερς, συνέχισε την καριέρα του στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα, όπου με τους Gran Rapids Drive είχε κατά μέσο όρο 6.7 πόντους και 5.8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Εν συνεχεία, βρέθηκε στις Φιλιππίνες, όπου αγωνίστηκε όμως μόλις για τρία ματς με τους Purefoods Star Hotshots, καθώς απομακρύνθηκε γιατί αμφισβήτησε… τις μπασκετικές ικανότητες του Μάνι Πακιάο.

Στην Ευρώπη, πια, βρίσκει μία νέα ευκαιρία χάρη στην επιλογή που έκαναν ο τεχνικός και η διοίκηση του «Δικεφάλου», έχοντας και τη δυνατότητα να διακριθεί μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος και του Eurocup.