Η ΑΕΚ επιστρέφει στα ευρωπαϊκά παρκέ ύστερα από ουκ ολίγα χρόνια απουσίας, υποδεχόμενη την Κράσνι Οκτιάμπρ. Η Ένωση είναι έτοιμη για την επιστροφή της στις διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου, ξεκινώντας από το Eurocup, με τον αρχηγό Ντούσαν Σάκοτα να τονίζει την ιστορική σημασία του γεγονότος αυτού για την ομάδα του.

«Είναι μεγάλη στιγμή για το σύλλογο. Ουσιαστικά επιστρέφει εκεί που ανήκει, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς σαν παίκτες και όλο το τεχνικό τιμ πρέπει να αποδείξουμε ότι η ομάδα αξίζει να σταθεί στην Ευρώπη. Ο στόχος μας σίγουρα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε όλα τα εντός έδρας ματς», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και σχετικά με την αγωνιστική κατάστασή του, δεδομένου πως προέρχεται από τραυματισμό, εξήγησε:

«Επιστρέφω σιγά σιγά. Είχα λείψει δύο εβδομάδες. Με τον ΠΑΟΚ έπαιξα ουσιαστικά με μισή προπόνηση, αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες δούλεψα καλά και μέρα με τη μέρα ξαναμπαίνω στον ρυθμό».

Στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αναφέρθηκε ο Φίλιπ Σκραμπ, δηλώνοντας: «Ακόμα είμαι στη φάση της προσαρμογής, αλλά μέχρι στιγμής το απολαμβάνω. Κάθε ημέρα στην προπόνηση μαθαίνω καινούρια πράγματα, ενώ ο ανταγωνισμός είναι σαφώς μεγαλύτερος (σ.σ. συγκριτικά με το κολεγιακό πρωτάθλημα), κάτι που πιστεύω πως θα με βοηθήσει να βελτιωθώ».

Σε ερώτηση για το παιχνίδι με την Κράσνι, στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να έρθω στην ΑΕΚ είναι ότι θα είχα την ευκαιρία να παίξω απέναντι σε μερικές πολύ καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Η Κράσνι είναι πολύ δυνατή αντίπαλος, αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Το λόγο για το ματς με τους Ρώσους, πήρε και ο Μαρκ Κάρτερ, ο οποίος είπε: «Είναι σκληρή ομάδα. Έχουν πολλούς σκόρερ κι έτσι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να τους περιορίσουμε. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή και να μην κάνουμε βιαστικές επιλογές. Είμαι πολύ καλύτερα τις τελευταίες ημέρες. Προπονήθηκα καλά σήμερα και χθες (12-13/10) και είμαι έτοιμος».