Η Nizhny Novgorod ανακοίνωσε προ ολίγου την τρομερή -για τα δεδομένα του Basketball Champions League– απόκτηση του Andrey Vorontsevich, που από το τέλος της προηγούμενης σεζόν ήταν ελεύθερος, αφού δεν είχε καταφέρει να συμφωνήσει με κάποια ομάδα, με το φινάλε της συνεργασίας του με την CSKA Moscow.

Έτσι, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και περισσότερα από 300 παιχνίδια με τη φανέλα της «ρώσικης αρκούδας», ο 33χρονος Power Forward (2.07 μέτρα/ 107 κιλά) αναμένεται να αλλάξει ομάδα, αλλά όχι και χώρα, καθώς η αντίπαλος της ΑΕΚ στη φάση των 16 του φετινού BCL κατάφερε να εκμαιεύσει την υπογραφή του.

Ο Vorontsevich αγωνιζόταν δίχως σταματημό από το 2006 στην CSKA και μέτρησε σχεδόν 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 0.5 κλέψιμο ανά 17 αγωνιστικά λεπτά, ενώ παράλληλα σούταρε με 47% εντός πεδιάς, 40% από τη ζώνη του τριπόντου και με 75% από τη γραμμή των βολών.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως εκτός των τόσων χρόνων παρουσίας του στη νυν ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο έμπειρος «ψηλός» δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από τη Ρωσία, αφού από το 2004 που εκκίνησε την επαγγελματική του πορεία βρίσκεται σε ομάδα της χώρας (Lokomotiv Novosibirsk, CSKA Moscow, Nizny Novgorod).

 

Συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει:

 

3 EuroLeague (2008, 2016, 2019)
7 πρωταθλήματα Ρωσίας
8 πρωταθλήματα VTB
2 Κύπελλα Ρωσίας