Η ΑΕΚ βρέθηκε πέρυσι από την τριετή «περιπέτεια» σε Α2 και Β’ Εθνική να επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, εκεί δηλαδή που είναι η θέση της, και να δημιουργεί μια ομάδα, με σχετική πίεση χρόνου. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο άνθρωπος που την ανέβασε στην Basket League, χρεώθηκε το λάθος στήσιμο, δηλαδή με ξένους όπως οι  Κασμίρ Ράιτ (4 παιχνίδια), Ντέιβιντ Κάιλς (4 παιχνίδια), Βερνόν Γκούντριτζ (3 παιχνίδια) και Στεφάν Νίκολιτς (3 παιχνίδια), και αποχώρησε για να έρθει ο Ντράγκαν Σάκοτα, μαζί και τα χρήματα του Μάκη Αγγελόπουλου, που ενίσχυσαν την «Βασίλισσα» με παίκτες κλάσης, όπως οι Τόμας Ντελινικάιτις, Μαλίκ Χέρστον, Κάρλ Ίνγκλις, Πόπς Μενσά Μπονσού και Σκότι Ουιλμπεκλιν.

Η ΑΕΚ, για πρώτη χρονιά στην Α1, έκανε ικανοποιητική σεζόν, και τα «κλειδιά» συνέχισαν να είναι στα χέρια του Ντράγκαν Σάκοτα. Ωστόσο το φετινό ξεκίνημα φαντάζει απογοητευτικό, και οι αλλαγές δείχνουν να δίνουν και να παίρνουν, με την Ένωση να καλείται και πάλι να χτίσει μια νέα ομάδα. Ο Ντάνιελ Όρτον έφυγε πριν καν αγωνιστεί, για πειθαρχικό παράπτωμα στο Ρέθυμνο, ο Κρις Ουόρεν (1,78 – 27 ετών) παίζει λιγότερο από τον Νώντα Παπαντωνίου, και δεν φαντάζει ο παίκτης που θα οργανώσει την ομάδα, ενώ ο O.D Ανοσίκε, ήρθε και φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν, με τους ιθύνοντες της ΑΕΚ να γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν τρομερό ριμπάουντερ, αλλά όχι σκόρερ. Και ο Καναδός Φίλιπ Σκράμπ είναι υπό κρίση, αγωνιζόμενος για μόλις 5:28 στο παιχνίδι με την Γαλατά στην Πόλη, ενώ και ο Μαρκ Κάρτερ δεν είναι ο παίκτης που βλέπαμε σε Πανιώνιο και κυρίως πέρυσι σε ΠΑΟΚ.

Ο Βόσνιος πάουερ φόργουορντ, Μίλαν Μιλόσεβιτς, είναι ο παίκτης που έμεινε από το περσινό ρόστερ μαζί με τον Μαλίκ Χέρστον, ενώ η μόνη μεταγραφή που βγήκε λίρα εκατό, είναι αυτή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά όταν αποκτάς έναν παίκτη που ήταν μέρος της καλύτερης πεντάδας του περσινού πρωταθλήματος, ψωνίζει από το πάνω ράφι.

Πλέον καλείται να το κάνει και με τους υπόλοιπους, με τον Τόμας Ντελινικάιτις να αποκαλύπτει πρόταση της Ένωσης ώστε να επιστρέψει. Τίποτα δεν φαντάζει σίγουρο στην ΑΕΚ, και σίγουρα ο Μάκης Αγγελόπουλος και η διοίκηση της καλούντα να πάρουν αποφάσεις.