Ο Νίκος Ζήσης έκανε… πικρό ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα στην επιστροφή του στα παρκέ με την ΑΕΚ μετά από 5.330 μέρες. Το τελευταίο του ματς με την Ενωση πριν από εκείνο με την Μπούργκος ήταν στις 19 Ιουνίου 2005 όταν είχε παίξει στον 4ο τελικό της Α1 με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο οι πράσινοι είχαν πάρει τη νίκη με 87-71 και έτσι πήγαν στο 3-1 την σειρά και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Η ΑΕΚ έχασε από τους Ισπανούς με 93-76 και έτσι κινδυνεύει να μείνει ακόμα και 4η στον όμιλό της στο Basketball Champions League.

Πικρή, βέβαια, δεν ήταν η εμφάνισή του Ζήση στην Ισπανία. Ο πολύπειρος γκαρντ πέτυχε 16 πόντους με 2/4 βολές 4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλεψίμο και 2 λάθη σε 29’.44΄΄.

Μετά το ματς ο γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε τα αίτια της ήττας από την Μπούργκος και τόνισε ότι κλειδιά της αποτυχίας ήταν το κακό ξεκίνημα και το κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά και ο τραυματισμός του Λάνγκφορντ (έχει θέμα στο οπίσθιο μηριαίο και θα υποβληθεί σε μαγνητική μετά τη επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, για να φανεί το μέγεθος του προβλήματς) στην αρχή του ματς.

Αναλυτικά ο Νίκος Ζήσης είπε: «Το κλειδί ήταν πως τους κάναμε να νιώσουν άνετα από το ξεκίνημα του αγώνα. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι στο δεύτερο μέρος με τις εντολές του σταφ. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν ήταν αρκετές. Ο καλύτερος παίκτης μας ήταν τραυματίας και ήταν παράγοντας του αγώνα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Πρέπει να επανέλθουμε. Έχουμε δύο παιχνίδια για να ανακάμψουμε».