Μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας στις μικρότερες κατηγορίες και μισό χρόνο ανασφάλειας στην Basket League, μέχρι να βρεθεί ο σταθερός χρηματοδότης που αναζητείτο, η ΑΕΚ μπορεί να καμώνεται την περήφανη επιστροφή της, στο δρόμο για την επάνοδο στην κορυφή. Η Ένωση απέδειξε κάτι τέτοιο και χθες, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να περάσει 50 πολύ δύσκολα λεπτά, προτού φτάσει στο «διπλό» κορυφής στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Νωρίτερα, μερικές απροσεξίες στο Eurocup της είχαν στοιχίσει την πρόκριση στο Last-32, ενώ εντός συνόρων, παρότι δεν έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον Άρη, μπορεί με τέτοιες εμφανίσεις να ελπίζει πως μπορεί αν «χτυπήσει» την τρίτη θέση.

Ο «Δικέφαλος», λοιπόν, σαφέστατα βελτιούμενος υπό τις οδηγίες του Γιούρι Ζντοβτς, μπορεί να σίγουρος για τις υψηλές πτήσεις του και, ότι με τον καιρό αρχίζει να μικραίνει την «ψαλίδα» από τους δύο «αιωνίους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους», ο προπονητής της ομάδας. Αυτοί που έχουν καταλάβει καλύτερα από όλους, την πορεία που δείχνει να διαγράφεται για την ΑΕΚ, είναι οι φίλαθλοί της, οι οποίοι σε άλλο ένα μεγάλο ματς, έδωσαν βροντερό «παρών» στο ΟΑΚΑ και επιχείρησαν να «σπρώξουν» τους παίκτες της σε μια σπουδαία επιτυχία. Η στήριξή του, μπορεί ίσως να μην είναι τόσο δυναμική, όσο θα ήθελαν στις τάξεις του συλλόγου, αλλά είναι δεδομένο, ότι με τέτοια παιχνίδια, όπου κερδίζει το σεβασμό, θα μπορέσει να τους κερδίσει και να «χτίσει» ξανά μια σταθερή βάση.

Το σίγουρο, είναι ότι η ΑΕΚ έχει επιστρέψει και κάτι τέτοιο, μπορεί να το παρατηρήσει κανείς, βλέποντας το βίντεο ολόκληρου του χθεσινού αγώνα, όπου έφερε τον περσινό δευτεραθλητή Ευρώπης στα όρια του. Επόμενη ιστορική πρόκληση, μέχρι την επόμενη, είναι το τυπικά εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την προτελευταία αγωνιστική της Basket League.