Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω του Πάσχα και οι ομάδες τις Basket League συμπεριλαμβανομένης της ΑΕΚ βρήκαν ευκαιρία για ξεκούραση. Ωστόσο στην Ένωση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Ντράγκαν Σάκοτα ήθελε και έκλεισε συνεχή φιλικά, αλλά και δυνατές προπονήσεις, ώστε η ομάδα να μείνει σε ρυθμό αγώνων. Οι τέσσερις «τελικοί» που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας γυρίζουν διαρκώς στα κεφάλια του coach και των παικτών της Ένωσης.

Τα ματς με τα Τρίκαλα, το Ρέθυμνο, τον ΠΑΟΚ και τον ΚΑΟΔ έχουν κοινό, το «πρέπει» για την ομάδα του Σάκοτα προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος που είχε μπει μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για ένα σερί που θα έφερνε τους «κιτρινόμαυρους» στην 4η και ίσως στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Στην ΑΕΚ ξέρουν πως λογικά στα playoff, είτε με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα θα αντιμετωπίσουν τον Άρη. Εκεί θα προκύψουν δυνατά και όμορφα ματς, ωστόσο στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» πιστεύουν πως θα καταφέρουν να φτάσουν στα ημιτελικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Από κει και πέρα, αν έχουν πάει όλα καλά για την ΑΕΚ, αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με το πλεονέκτημα της έδρας στο πλευρό του. Το έργο της Ένωσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο άπαντες στην ομάδα θεωρούν πως μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Πρόσφατα σε δηλώσεις τους Ίνγκλις και Ουίλμπεκιν μίλησαν ανοιχτά για τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου, χωρίς να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη. Ο Ντούσαν Σάκοτα πριν από λίγο καιρό μίλησε για το όνειρο της κατάκτησης μιας κούπας και μάλιστα… ευρωπαϊκής.

Όπως και να έχει, ό, τι και να γίνει η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην Ανάσταση. Η «Σταύρωση» είχε έρθει σχεδόν 3 χρόνια πριν, στις 20/4/2011. Εκείνη την ημέρα ο «Δικέφαλος» με coach, Άγγελο Κορωνιό, επικράτησε του Πανιωνίου των Αθηναίου και Σαρικόπουλου. Ωστόσο ο πρώην εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Χατζής, έκανε καταπληκτική εμφάνιση στη Ρόδο και έσωζε τον Ηλυσιακό, «βυθίζοντας» την ομάδα της καρδιάς του. Έπεσε, έζησε την ντροπή της Β΄ Εθνικής, έμεινε μόνη. Έτσι τα φέρνει η ζωή… Όμως αυτή είναι που κάνει και κύκλους και μετά από σχεδόν 1.000 μέρες βρίσκει την ΑΕΚ ένα βήμα από την κορυφή με τον κόσμο της στο πλευρό της. Πριν από λίγες μέρες (4/4) η ομάδα γιόρτασε τα 47 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Σήμερα (11/4) γιορτάζει την 15η επέτειο της κατάκτησης του κυπέλλου Σαπόρτα. Μα τα καλύτερα έρχονται…

Παίκτες σαν τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, τον Καρλ Ίνγκλις, τον Τόμας Ντελινινκάιτις και τον Μαλίκ Χέρστον αγωνίζονται για την ΑΕΚ οδηγώντας την σε υψηλό επίπεδο, αλλά εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι πως πλέον γνωρίζουν το μέγεθος του συλλόγου. Σύμφωνα, μάλιστα, με έγκυρες πληροφορίες Μαλίκ Χέρστον και Ποπς Μενσά-Μπονσού θα απαρνηθούν τις «σειρήνες» που είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσουν να τους «μαγέψουν» με το όμορφο τραγούδι τους για να ανανεώσουν την συνεργασία τους με την Ένωση. Θετική διάθεση φαίνεται να έχουν και ο Καναδός μπόμπερ, με τον Λιθουανό γκαρντ, ωστόσο οι περιπτώσεις τους διαφέρουν για διαφορετικούς λόγους.

Με τους παίκτες αυτούς στην σύνθεσή της, την ελληνική φουρνιά (Αθηναίου, Σαρικόπουλος, Παπαντωνίου και Κασελάκη), τις προσθήκες επιπέδου Ευρωλίγκας που θα πραγματοποιηθούν, την παραμονή του εξαιρετικού και ελπιδοφόρου Σκότι Ουίλμπεκιν, την προαγωγή του Ντούσαν Σάκοτα σε αρχηγό και την ισχυρή περίπτωση επιστροφής του Νίκου Ζήση, η ΑΕΚ θα μοιάζει με ομάδα υψηλότατου επιπέδου. Είτε στο Eurocup, είτε στην Ευρωλίγκα με τις ευλογίες του Μπερτομέου, το σίγουρο είναι, πως η ΑΕΚ «σταυρώθηκε», ανέβηκε το «Γολγοθά» της και πλέον η Ανάσταση Είναι Κοντά…