Η ΑΕΚ απέδειξε για μια ακόμα φορά πως δεν ξεχνά την ιστορική της ταυτότητα, αποδίδοντας ταυτόχρονα τιμές σε πρόσωπα που σημάδεψαν διαχρονικά το σύλλογο.
 
Ειδικότερα, η διοίκηση της ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για την 563η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (29/05/1453), όπως επίσης για τον φόρο τιμής στον πρώτο Πρόεδρο της Ένωσης, Κωνσταντίνο Σπανούδη.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«H AEΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι θα μετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την 563η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και για το φόρο τιμής στον πρώτο Πρόεδρο της ΑΕΚ, Κωνσταντίνο Σπανούδη.
 
Πιο αναλυτικά, η ΑΕΚ B.C. την ερχόμενη Κυριακή (29/05, 10:30 και 11:30) διά του μέλους του Δ.Σ., Νίκου Μπαμπανικολού, θα καταθέσει στεφάνια στον αδριάντα τού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
 
Τη Δευτέρα (30/05, 20:00) θα υποστηρίξει -μαζί με την Ερασιτεχνική και την ΠΑΕ ΑΕΚ- την εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού, στην Πλατεία Κωνσταντίνου Σπανούδη (Καλλάρη & Αχαρνών, σταθμός ΗΣΑΠ, Κάτω Πατήσια), όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.
 
Παράλληλα, θα γίνει προβολή βίντεο – αφιερώματος στον Σπανούδη, ενώ θα προβληθεί και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το “παρών” θα δώσει πολυμελής αντιπροσωπεία της “Βασίλισσας”», αναφέρει η «κιτρινόμαυρη» ενημέρωση.»