Πριν από καιρό η FIBΑ άρχισε να κάνει σκέψεις να πάρει το Final-8 του BCL από την Ιερουσαλήμ και την Hapoel Jerusalem, που το είχε αναλάβει, λόγω της νέας μεγάλης έξαρσης του κορονοϊού στο Ισραήλ και να το δώσει στη ΑΕΚ ή να το πάει στην Τσεχία (Nymburk). Η FIBA δείχνει πλέον να το έχει πάρει απόφαση να πάρει την διοργάνωση από τους Ισραηλινούς και φαίνεται να έδωσε το χρίσμα της στην ΑΕΚ για να αναλάβει τους αγώνες.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε ότι η FIBA θέλει να πάει το Final-8 στην Αθήνα και να το δώσει στην «Ένωση» ενημέρωσε την ελληνική Κυβέρνηση για το θέμα. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είπε στα κυβερνητικά στελέχη ότι η «Ένωσης» θέλει να αναλάβει την διοργάνωση.

Ο Αγγελόπουλος ζήτησε την στήριξη της Κυβέρνησης και δείχνει να την έχει ειδικά στο πιο καυτό θέμα της διοργάνωσης, το οικονομικό.  

Το όλο εγχείρημα είναι τεράστιο και χρειάζεται πολλά λεφτά. Λεφτά που φυσικά δεν μπορεί να τα αναλάβει μόνη της η ομάδα.

Όταν η ΑΕΚ ανέλαβε το Final-4 του BCL τον Μάιο του 2018 ο λογαρισμός έφτασε πάνω από 1 εκατομμύριο! Τώρα με 8 μονομάχους και όχι 4 όπως τότε, με τους αγώνες να γίνονται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και με τις ομάδες να πρέπει να μείνουν στην Αθήνα για τουλάχιστον 1 εβδομάδα, ο… λογαριασμός θα φτάσει πάνω από το 3 με 4 εκατομμύρια!

Φυσικά αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να τα πληρώσει η ΑΕΚ μόνη της ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Η Κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να καλύψει τουλάχιστον το 50% των εξόδων. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν πολλά «αγκάθια», όπως το θέμα της παρουσίας κόσμου.

Η FIBA θέλει να υπάρχουν 9.000 οπαδοί στις εξέδρες. Να υπάρχει δηλαδή 50% πληρότητα έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Και πάλι όμως, η παρουσία 9.000 ανθρώπων μαζί σε ένα χώρο είναι τεράστιο πρόβλημα.

Από την άλλη ο ιός ήδη έκανε την δεύτερη εμφάνισή του στην χώρα μας η εξάπλωσή του είναι τεράστια!

Το θέμα λοιπόν, έχει κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Η διάθεση της ΑΕΚ και φυσικά της Κυβέρνησης, είναι να γίνει προσπάθεια να βρεθούν λύσεις.