Τον αντικαταστάτη του Ντι-Τζέι Κούπερ ψάχνει ο Γιούρι Ζντόβτς, με τον εκλεκτό του να έχει περάσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2009-2010 φορώντας την φανέλα του Περιστερίου (12,9 πόντους) και έχοντας δώσει εξαιρετικά δείγματα στην παρουσία του στην Άλμπα Βερολίνου, για μια διετία, έχοντας 8,1 πόντους και 2,9 ασίστ στην Ευρωλίγκα.

Ο λόγος για τον Κλιφ Χάμοντς (1,91 – 30 ετών) ο οποίος όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ώρα για Σπορ» αποτελεί τον παίκτη που θέλει να φέρει στην Ένωση ο Σλοβένος τεχνικός, με την περίπτωση να μην είναι εύκολα. Ο Αμερικανός γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρένο Μπιγκ-Χορνς (θυγατρική ομάδα των Σαν Αντόνιο Σπερς) που αγωνίζεται στο NBDL, και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποδεσμευτεί. Την φετινή σεζόν σε 19 παιχνίδια έχει 7 πόντους και 5,9 ασίστ κατά μέσο όρο.

Εφόσον ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Τζέι-Κόβαν Μπράουν (μετά το παιχνίδι με το Λαύριο), τότε η ΑΕΚ για να πάρει τον Χάμοντς θα πρέπει να αποδεσμεύσει από το ρόστερ της έναν Αμερικανό παίκτη, καθώς θα έχει τέσσερις.