Μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΑΕΚ, είναι η ανάδειξη ταλαντούχων Ελλήνων παικτών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της, στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή. Η Ένωση, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, θα πραγματοποιήσει δοκιμές στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, σε παίκτες γεννηθέντες μεταξύ του 1999 και του 2002, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να έχει την επίβλεψη στην εν λόγω διαδικασία.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλάνο του Μάκη Αγγελόπουλου και της διοίκησης της ΑΕΚ Β.C. η παραγωγική διαδικασία συνιστά -όπως αποδεικνύεται και εμπράκτως- βασική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΕΚ θα συνεχίσει την προσπάθειά της για ενίσχυση των αγωνιστικών Τμημάτων του συλλόγου με ταλαντούχους αθλητές απ’ όλη την ελληνική περιφέρεια, και όχι μόνο.
 
Εν όψει της νέας περιόδου, η ΑΕΚ διοργανώνει το πρώτο δοκιμαστικό τουρνουά (σ.σ. θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες) την Τετάρτη 15 Ιουνίου και την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Κλειστό του ΟΑΚΑ (και ώρες 16:00-20:00), υπό την επίβλεψη του επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος της AEKB.C., Nτράγκαν Σάκοτα.
 
Οι αθλητές, που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία θα πρέπει να είναι γεννηθέντες το 1999, το 2000, το 2001 και το 2002. Όσοι ενδιαφερόμενοι, γονείς ή εκπρόσωποι των παικτών, επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το διοικητικό υπεύθυνο των Τμημάτων Υποδομής Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ και εκπρόσωπο στην ΑΕΚ Β.C., Γιώργο Νικολάου (τηλ. 210-2821008, ώρες 11:00-17:00, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου).
 
Η διοίκηση της ΑΕΚ Β.C. εντός των επόμενων ημερών πρόκειται ν’ ανακοινώσει αναλυτικά τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών, οι οποίες σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική θα έχουν περίοπτη θέση στο πλάνο διαρκείας.
 
Αυτονόητο είναι, ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θα έχει το απόλυτο κουμάντο υλοποιώντας «εν πολλοίς» τον αρχικό στόχο του Μάκη Αγγελόπουλου».