Από τις πρώτες ημέρες του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ φαινόταν ότι ο Βέρνον Γκούντριτζ (2,06 – 28 ετών), δεν ήταν αυτός που έψαχνε ο Βαγγέλης Ζιάγκος με τις πρώτες μουρμούρες για τις ικανότητες του να έρχονται στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Ωστόσο, το χθεσινό (19/10) παιχνίδι του σέντερ απο τα Μπαρμπεϊντος αναμένεται να είναι το τελευταίο του στην πατρίδα μας, καθώς αναμένεται να αντικατασταθεί αφήνοντας παρακαταθήκη 4 ριμπάουντ (όλα επιθετικά) και 0/2 δίποντα.

Αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο Ντέρικ Κάρακτερ (2,06 – 26 ετών), ο οποίος έχει σαφέστατα πιο πλούσιο βιογραφικό από τον Γκούντριτζ. Ο Αμερικανός σέντερ επιλέγει το 2010 στο Νο 58 του ντράφτ από τους Λέικερς και στην πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 41 ματς έχοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 5,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Στη συνέχεια πέρασε από ομάδες του NBDL, ενώ έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο, στο Ισραήλ, την Πολωνία και τη Λιθουανία, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Φλαμένγκο με την οποία κατέκτησε προ ημερών το Διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Εκτός από την απόφαση να αντικατασταθεί ο Γκούντριτζ, επισφαλής είναι και η θέση του Γκάρετ Ουίλιαμσον που δεν ικανοποιεί.