Ο τραυματισμός του Βασίλη Ξανθόπουλου στην μύτη στο σημερινό νικηφόρο (91-88) με τον Χολαργό στο ΟΑΚΑ ήταν τελικά σοβαρός. Ο παίκτης της ΑΕΚ χτύπησε στην μύτη (τον τραυμάτισε άθελά του ο Καλαϊτζάκης πάνω σε ένα σκριν) στο 32΄και έπεσε στο έδαφος έχοντας πολύ έντονους πόντους. Αμέσως μεταφέρθηκε συνοδεία μελών του ιατρικού τιμ της Ενωσης σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να φανεί τι ακριβώς έχει. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο έμπειρος γκαρντ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, καθώς φάνηκε ότι έχει κάταγμα ρινός. Αμέσως του έγινε ανάταξη, αλλά και ράμματα καθώς είχε αρκετά τρύαματα στο σημείο.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν πήρε, όμως, εξιτήριο. Ο γκαρντ της ΑΕΚ, έμεινε μέσα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επιπλέον εξετάσεις, για να φανεί ξεκάθαρα αν έχει υποστεί κι άλλη ζημιά στη μύτη και στην γύρω περιοχή.

Το πόσο διάστημα θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης, θα αρχίσει να φαίνεται απο αύριο Κυριακή (30/9). Οι γιατροί περιμένουν αρχικά τις επιπλέον εξετάσεις. Περιμένουν, όμως, να υποχωρήσει και το έντονο πρήξιμο που είχε στην μύτη, προκειμένου να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρξη εικόνα για το χρονικό διάστημα που θα μείνει ο Βασίλης Ξανθόπουλος στα… πιτς και ο Λούκα Μπάνκι δεν θα τον έχει στην διάθεσή του.