Ο Ηλίας Καντζούρης είναι και επίσημα πλέον άμεσος συνεργάτης του Λούκα Μπάνκι στην ΑΕΚ. Η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του 45χρονου προπονητή ο οποίος προστίθεται στο τεχνικό τιμ της Ενωσης και θα κάθεται δίπλα στον Ιταλό στον πάγκο.

Ο Ηλίας Καντζούρης έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική διαδρομή στους πάγκους ως συνεργάτης πολλών προπονητών. Εχει ξαναπεράσει από την ΑΕΚ το 2007. Εχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό ως συνεργάτης. Πέρασε από την Ζαλγκίρις (2011-12), την Ούνικς Καζάν (2013-14), ενώ από το 2014 ήταν στο τεχνικό τιμ της Μπάμπεργκ. Δούλεψε πλάι στον Αντρέα Τρινκιέρι.

Κέρδισε τον Παναθηναϊκό

Μάλιστα πέρσι στα μέσα της σεζόν ο Καντζούρης έγινε πρώτος προπονητής της ομάδας αναπληρώνοντας τον Ιταλό, ο οποίος έπρεπε να μείνει για ένα διάστημα μακριά από τη ενεργό δράση, λόγω μιας επέμβασης που είχε κάνει στον ώμο. Μάλιστα ως πρώτος προπονητής οδήγησε την Μπάμπεργκ σε μια μυθική εμφάνιση και μια τεράστια νίκη με 95-74 επί του Παναθηναϊκού στην Γερμανία στις 2/2/2018 στο πλαίσιο της 21ης Αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι το τεχνικό επιτελείο ενισχύεται.

Από σήμερα (19/07) θέση δίπλα στον Λούκα Μπάνκι καταλαμβάνει ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Βασίλισσα».

Η πρώτη δήλωση του μέχρι πρότινος μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπάμπεργκ στο aekbc.gr:

«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή, που είμαι μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως. Είναι ώρα για δουλειά. Πρέπει να δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να φτάσουμε στους υψηλούς στόχους μας».

Η ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΤΖΟΥΡΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ