H AEK πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της ευρωπαϊκή εμφάνιση, την οποία και “εξαργύρωσε” με το τελικό 87-70 απέναντι στη Νίζνι που της χάρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ ΤV μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, τόνισε πως η σημερινή απόδοση της “Ένωσης” ήταν η επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Χαιρόμαστε πάρα πολύ για την νίκη. Την αξίζαμε με βάση το πώς δουλέψαμε τις προηγούμενες μέρες, αλλά και στη διάρκεια του αγώνα. Γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε να υπάρχει βελτίωση όσο περνάει ο χρόνος. Προσπαθούμε να βρούμε ποιος τρόπος παιχνιδιού μας εκφράζει, μας αρέσει και μας φέρνει τα αποτελέσματα. Με φτωχό ροτέισιον μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε. Είναι διπλό το κέρδος. Με την άμυνα κυριαρχήσαμε. Είναι σημαντικό για μια ομάδα που έχει αλλαγές και προβλήματα στο ροτέισιον να μπορεί μέσα στον αγώνα να βελτιώνεται και να αντιδρά σωστά. Αντιδράσαμε σωστά, το ξεκίνημα ήταν από την άμυνα”.