Την ανάγκη για έναν απολογισμό της πορείας της ΑΕΚ στο φετινό Eurocup επεσήμανε ο Γιάννης Καλαμπόκης, ομολογώντας παράλληλα πως ουδέποτε στην καριέρα του δεν έχει συναντήσει τόσους τραυματισμούς και αλλαγές.

Ο γκαρντ της Ένωσης, μιλώντας μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Νεπτούνας (75-71), τόνισε ότι το γεγονός αυτό λειτούργησε ανασταλτικά ως προς την επίτευξη ομοιογένειας και χημείας, ενώ έκανε την αυτοκριτική του ερωτηθείς για το κρίσιμο λάθος του στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

«Ξέραμε τι κάναμε λάθος και δεν συνεχίζουμε. Είμαι τουλάχιστον χαρούμενος ότι παρά τις αντιξοότητες του αγώνα πήραμε τη νίκη και δείξαμε διάθεση. Μετά το πέρας αυτής της περιπέτειας μπορούμε να δούμε τι κάναμε καλά και τι όχι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιωθούμε εν όψει της συνέχειας. Συνέβησαν πολλά πράγματα που εγώ 18 χρόνια δεν τα έχω συναντήσει, με τόσους τραυματισμούς και τόσες αλλαγές, που είχαν συνέπειες στην ομοιογένεια και τη χημεία. Στην Ευρώπη δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις, καθώς ο χρόνος για προπονήσεις είναι λίγος», δήλωσε αρχικά ο 37χρονος σούτινγκ γκαρντ.

Για το κρίσιμο λάθος του στον αγώνα με τη Χάποελ: «Με πληγώνει πολύ η τελευταία φάση στο Ισραήλ, αλλά μια καλή ή κακή στιγμή δεν καθορίζει την πορεία ενός παίκτη. Εγώ κάνω αυτοκριτική πρώτος. Όμως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει σε άλλες περιπτώσεις αυτό ή άλλα παιχνίδια»