Έτοιμος να ανταποκριθεί στην νέα πρόκληση της καριέρας του, μετεγγραφόμενος στην ΑΕΚ, δηλώνει ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο νέος γκαρντ της Ένωσης, μίλησε παράλληλα για την πολιτική που ακολουθεί ο σύλλογος, σχετικά με την ένταξη νεαρών παικτών με προοπτικές στο δυναμικό του, τον Μάκη Αγγελόπουλο καθώς και την προσέγγιση για την νέα σεζόν. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρώην του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

«Έχω ακόμα πολλά να δώσω. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στον Ολυμπιακό και μέχρι τα 24 μου έχω κατακτήσει τόσους τίτλους. Είμαι, όμως, έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, όπου θα έχω άλλο ρόλο. Μίλησα και με τον προπονητή και με το μεγαλομέτοχο. Μου είπαν ότι με ήθελαν πολύ κι αυτό με έπεισε να υπογράψω. Με κέρδισε το ενδιαφέρον τους. Για τον αγωνιστικό ρόλο μου θα μιλήσουμε εκτενώς με τον Ντράγκαν Σάκοτα όταν ξεκινήσει η προετοιμασία».

Για το ρόλο του στην ΑΕΚ: «Είναι διαφορετικό να έχεις συμπαίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης. Εκεί αποκτάς εμπειρία. Μαθαίνεις να αγωνίζεσαι και να γίνεσαι καλύτερος. Η φετινή χρονιά και ο αναβαθμισμένος ρόλος μου είναι πρόκληση για εμένα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να σταθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για τα νέα παιδιά της ομάδας: «Καταλαβαίνω τη θέση των νεαρότερων παιδιών. Έχω βρεθεί κι εγώ από μια μικρή ομάδα ξαφνικά σε μια μεγάλη. Ξέρω πώς νιώθουν και πιστεύω ότι μπορώ να τους βοηθήσω».

Για τομ Νίκο Δίπλαρο και το χρυσό του μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U18: «Είναι δύσκολο να περιγραφούν τα συναισθήματα με λόγια. Τα παιδιά δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχουν πετύχει. Θα το καταλάβουν ύστερα από χρόνια. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Τα παιδιά έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Είναι σημαντικό για τις ομάδες να ασχολούνται άνθρωποι όπως ο κύριος Αγγελόπουλος. Είναι σημαντικό και για το ελληνικό μπάσκετ να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στο άθλημα».

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ κάνει προσπάθεια να επανέλθει στην κορυφή. Αυτό που θέλουμε είναι μια καλή πορεία στην Ευρώπη και την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ».

Για τον Ολυμπιακό: «Ολοκληρώθηκε ο κύκλος, ύστερα από πέντε χρόνια. Είμαι ικανοποιημένος. Έπαιξα με μεγάλους παίκτες και προπονητές. Ο χρόνος συμμετοχής μου ήταν περιορισμένος, αλλά αυτό ήθελε η ομάδα από εμένα. Είμαι ικανοποιημένος, επειδή όποτε μου ζητήθηκε πρόσφερα. Πρέπει να δέχεσαι το ρόλο σου και να ανταποκρίνεσαι όσο καλύτερα μπορείς».