Αμεσες ήταν οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, σχετικά με το θέμα του ξένου που θα καλύψει το κενό στο ρόστερ και με τον Ουΐλιαμς ήδη να έχει έτοιμες βαλίτσες για Ιταλία. Ο εκλεκτός λοιπόν, του Γιούρι Ζντοβτς, από την κορυφή της λίστας, είναι ο Μπραντ Νιούλεϊ, ένας νγώριμός μας δίμετρος διεθνής σμολ φόργουορντ, εκρηκτικός, αλλά κι αποτελεσματικός, επιθετικά κι αμυντικά, βγάζοντας ενέργεια και διάθεση στο παρκέ, σε κάθε ματς. Από εποχής Πανελληνίου, Πανιωνίου ή και όπου άλλου αγωνίστηκε ο 32χρονος Αυστραλός άσος, δίνει τα πάντα και ποτέ δεν δημιούρησε πρόβλημα. Κάτι που φυσικά με έναν τεχνικό, λάτρη της λεπτομέρειας, όπως ο Ζντοβτς, μετράει πολύ, συνυπολογίζεται, ώστε να προχωρήσει το θέμα. Υπάρχει κι εναλλακτική στο πλάνο, είναι ο 29χρονος Λιθουανός Ντεϊβίντας Ντούλκις (1.95), με θητεία σε Λετονία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, αλλά όμως η περίπτωση Νιούλεϊ μπήκε εγκαίρως στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος. Τοποθετήθηκε, όχι πως δεν ήταν κιόλας, στο πάνω ράφι. Αναλογιζόμενοι και το τάιμινγκ της μεταγραφής. Μια λύση σιγουριάς, με δεδομένη ποιότητα και εμπειρία. Tην πινελιά που αναζητούσαν οι «κιτρινόμαυροι». Οι δυο πλευρές έχουν πει το μεταξύ τους ΟΚ, αλλά μέχρι να επισημοποιηθεί κάτι, υπάρχουν διάφορά ζητήματα, οπότε για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία δεν είναι και κάτι τόσο απλό.

Ο Νιούλεϊ, που δεν το πολυσκέφτηκε να πει το «ναι», αν και εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων, όταν ενημερώθηκε για την προοπτική της ΑΕΚ, έπαιξε, επιπροσθέτως σε: Μπεσίκτας, Βαλένθια, Λιέτουβος και Γκραν Κανάρια, ενώ μέχρι πρότινος βρισκόταν (αν όιχι βρίσκεται) στο ρόστερ των Σίντνεϊ Κινγκς. Μέχρι να φύγει, από τους «βασιλιάδες» της πατρίδας του για την «βασίλισσα», ο πολύπειρος άσος, που, αν δεν χαλάσει κάτι το ντιλ τελευταία στιγμή, έρχεται στον «δικέφαλο», για να οχυρώσει -κυρίως και κατά βάση- την θέση «3». Να σουτάρει, να πιέσει, να καρφώσει, να ποστάρει. Οχι να εντυπωσιάσει απαραίτητα, αλά να δώσει ουσία και νοστιμάδα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. To 2007 o Nιούλεϊ ήταν στο Νο54 του β’ γύρου των νταφτ του ΝΒΑ, ως επιλογή των Ρόκετς, αλλά ουδέποτε βρέθηκε στον »«μαγικό κόσμο», αν και, πάντα, το είχε κατά νου. Σύζυγος και κόρη δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό για την νέα περιπέτεια που ανοίγεται ενόψει για τον αρχηγό της φαμίλιας, ο γυρισμός στην Ελλάδα υπήρχε, όλα αυτά τα χρόνια, στην σκέψη του και ο Νιούλεϊ έρχεται (ή ετοιμάζεται να έρθει), για να αποδείξει ότι ακόμη και στα 30+ δεν ξέχασε την τέχνη του και έχει την ευκαιρία για ένα δυναμικό καμπ μπακ στο προσκήνιο, μέσω της «Ενωσης», που με την σειρά της, ψάχνει την μεγάλη της επιστροφή!

Θα γίνει εξάλλου, ο Νιούλεϊ, ο δεύτερος Αυστραλός που θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ, μετά τον Τζον Ρίλι (2002-03), αλλά στα μέρη μας έχουν επίσης βρεθεί ο Σέιν Χιλ (Νήαρ Ηστ), ο Μαρκ Μπράκτε (Ολυμπιακός), ο Γουέιν Χέλιγουελ (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ), ο Αντριου Γκέιζ (Απόλλων Πατρών) και ο Ματ Νίλσεν (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός). Και μην ξεχνάμε, δεν πάει δα και καιρός πολύς, τον Σκότι Ουίλμπεκιν, τον Αμερικανό γκαρντ, που είχε φέρει από την χώρα των «καγκουρό» η ΑΕΚ (του Σάκοτα) και ο οποίος μετεξελίχθηκε σε ηγέτη της -τωρινής- Νταρουσάφακα στην Ευρωλίγκα.

99999999

5555555555 

Tags:
Α.Ε.Κ.