Τσουχτερός είναι ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει η ΑΕΚ σε δυο τέως παίκτες της, που είχαν προσφύγει στο ΒΑΤ και δικαιώθηκαν για χρήματα που τους όφειλε η ομάδα.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA (ΒΑΤ) «έραψε κουστούμι» 72.500 στην ΑΕΚ για τις οφειλές που είχε η ομάδα απέναντι στους δυο τέως παίκτες της, τους Trevor Mbakwe και Edin Atic.

Το ΒΑΤ δικαίωσε τους δυο παίκτες, που είχαν προσφύγει εκεί. Το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ΑΕΚ οφείλει να καταβάλει 22.500 δολάρια στον Mbakwe, 40.000 στην εταιρεία «Agency BeoBasket»,  ενώ τα νομικά έξοδα για την υπόθεση του Atic φτάνουν τα 10.000

Ο Atic είχε έρθει στην ΑΕΚ το 2015 ως τεράστιο ταλέντο, αλλά δεν έπιασε. Εμεινε στη ομάδα ως το 2018, αλλά είχε δωθεί σε αυτή την 3ετία ως δανεικός στα Τρίκαλα και στους OKK Spars Sarajevo.

Ο Mbakwe ήρθε στην Ενωση στα τέλη του 2019, αλλά δεν έπεισε και έφυγε πολύ γρήγορα μετά το τέλος της χρονιάς.

O Mbakwe μάλιστα την περίοδο που ήταν παίκτης στην ΑΕΚ είχε ρίξει βολές κατά της ομάδας για το θέμα των πληρωμών. Σε μια ανάρτηση που είχε κάνει στο twitter στις 26/6/2019 είχε πει: «Ξόδεψα δύο μήνες από τη ζωή μου παίζοντας για μια ομάδα που δεν έκανε καμία προσπάθεια να με πληρώσει αυτά που μου χρωστάει. Τρεις εβδομάδες και συνεχίζω τώρα, αλλά εάν αργήσω να εμφανιστώ στην προπόνηση ένα λεπτό είμαι αντιεπαγγελματίας».

Το ΒΑΤ έχει αναγκάσει την ΑΕΚ κατά καιρούς να πληρώσει κι άλλα ποσά σε άλλους τέως παίκτες της που είχαν καταφύγει η εκεί. Η Ενωση, πάντως, έχει καλύψει όλες τις εις βάρος της αποφάσεις πληρώνοντας τα ποσά που επιδίκασε το Διαιτητικό Δικαστήριο και έτσι είχε αποφύγει τον σκόπελο των ΒΑΝ.