Εφυγε σαν κύριος, όπως ήρθε, όπως ήταν όλο το διάστημα που ήταν στην ΑΕΚ. Ούτε «μπηχτές», ούτε «καρφιά» ούτε τίποτα. Ο Λούκα Μπάνκι και η ΑΕΚ πήραν και επίσημα χωριστούς δρόμους από σήμερα 17/6 και φαβορί πλέον για να αντικαταστήσει τον Ιταλό είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την ελληνική αγορά (η Ενωση θα ρίξει ματιές και στην ξενη αγορά, πάντως).
Ο Ιταλός, όμως, έφυγε σαν κύριος. Δεν είπε το παραμικρό κακό για την ομάδα. Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για τελευταία φορά σήμερα ως προπονητής της ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και τόνισε ότι αποχωρεί από μια οικογένεια και πως η Ενωση κέρδισε έναν οπαδό.
Αναλυτικά ο Λούκα Μπάνκι τόνισε:
«Μία χρονιά τελείωσε. Η διαδρομή μου στην ΑΕΚ, ο αποκλεισμός για 2-3 πόντους από τελικές φάσεις, σε Κύπελλο-Πρωτάθλημα, αλλά και η συμβολή μου στην κατάκτηση ακόμη ενός τροπαίου για τον ένδοξο σύλλογο συνιστούν γεγονότα, που θα σημαδέψουν έτσι ή αλλιώς την καριέρα μου.

Πριν από λίγο, συναντήθηκα με τον κύριο Αγγελόπουλο και αποφασίσαμε από κοινού να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Αποχωρώ από μία οικογένεια. Έχω απόλυτο σεβασμό στο σύλλογο, στους ανθρώπους που τον διοικούν και εργάζονται γι’ αυτόν, και στον τεράστιο κόσμο του. Φεύγω, αλλά να είστε βέβαιοι, ότι η ΑΕΚ κέρδισε ακόμη έναν οπαδό. Καλή αντάμωση».