Ο Μάκης Αγγελόπουλος πήγε κανονικά στα γραφεία της Λίγκας σήμερα στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, παρά την κόντρα του με την Ενωση των Σωματείων της Basket League. Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» δεν τα είχε καλά με τον ΕΣΑΚΕ, καθώς είχε διαφωνήσει με την οριστική διακοπή, ενώ η ΑΕΚ δεν είχε ψηφίσει στο περασμένο ΔΣ για το θέμα της ανάδειξης πρωταθλητή).

Ο Αγγελόπουλος, όμως, έδειξε ότι κάτι έχει αλλάξει και έτσι πήγε στην Λίγκα σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, βέβαια… τα πήρε κάποιες στιγμές στην διαδικασία. Είχε διαφωνίες για κάποια θέματα. Θεώρησε ότι δεν υπήρχε διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας όλων των ομάδων, ενώ ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι δεν πήγαν στο ΔΣ όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, όπως ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού. Έτσι σε κάποιες στιγμές το θερμόμετρο ανέβηκε.

Η αιτία της αποχώρησης

Ο Αγγελόπουλος δεν έμεινε σε όλο το ΔΣ. Αποχώρησε τελικά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Σενάρια έλεγαν πάντως, ότι δεν αποφάσισε να φύγει, λόγω των διαφωνιών του και πως θα έφευγε ούτως η άλλως, καθώς είχε κάποια σημαντικά ραντεβού.

Η ΑΕΚ, πάντως, είχε εκπρόσωπο στο ΔΣ, καθώς ήταν εκεί ο αντιπρόεδρος των «κιτρινόμαυρων», Σταύρος Δουβής.

«Έφτιαξε» η σχέση Αγγελόπουλου – Δουβή

Η παρουσία του Δουβή έδειξε πολλά για την σχέση του με τον Μάκη Αγγελόπουλο, η οποία είχε περάσει μια μίνι-κρίση μετά το ΔΣ που είχε γίνει στον ΕΣΑΚΕ στις 21/5. Η ΑΕΚ είχε πει τότε ότι δεν μετείχε στην διαδικασία. Ο Δουβής όμως, ήταν εκεί, άρα υπήρχε ένα παράδοξο στην όλη ιστορία. Πως ήταν δυνατόν η ΑΕΚ να μην μετέχει και ο αντιπρόεδρός της να ήταν εκεί;

Μετέπειτα έγινε θέμα με το αν ο Δουβής είχε ψηφίσει ή όχι στην διαδικασία για την ανάδειξη πρωταθλητή (ο τίτλος πήγε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως, δεν το ήθελε και είχε ψηφίσει «λευκό»). Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχε ψηφίσει. Όλα αυτά είχαν προκαλέσει μια ένταση στις σχέσεις των δυο ανδρών, αλλά η κοινή τους παρουσία στο σημερινό ΔΣ έδειξε ότι αυτό έχει αλλάξει.