Η αστοχία στα μακρινά σουτ ήταν καθοριστικός παράγοντας στην ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά το ματς στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του “δικέφαλου”:

«Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Ήταν πάρα πολύ καλός. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Έκαναν μία πολύ καλή προσπάθεια και ακολούθησαν το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Έβγαλαν πολλή ενέργεια στην άμυνα. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά ότι ο Ολυμπιακός θα πιέσει πολύ. Μας έβγαλαν εκτός θέσης, κάναμε λάθη και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα.

Θεωρώ ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν στην επίθεσή μας, γιατί δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα εκεί που θέλαμε. Το ότι δεν βάλαμε μακρινά σουτ μάς στοίχισε, αλλά έχουμε πολλούς καλούς σουτέρ και θέλω οι παίκτες μου να σουτάρουν».

Για το αν η ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ βοήθησε την ομάδα: «Θεωρώ ότι τα διπλά παιχνίδια μόνο καλό κάνουν απ’ τη στιγμή που έχεις μεγάλο ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες. Όσο πιο δυνατά είναι, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι. Φυσικά και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό, αλλά πρέπει να τη διαχειριστούμε».

Για το γεγονός πως ο Νιούλεϊ δεν αγωνίστηκε στην τελευταία περίοδο: «Θεώρησα πως το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση. Ο Νιούλεϊ ήρθε τώρα, μας έδωσε πάρα πολλά, αλλά μετά βίας έχει μάθει τα συστήματα».

Για το πόσο απέχει η ΑΕΚ από το να καταφέρνει να κλείνει τα ματς με συγκέντρωση: «Νομίζω πως γίνεται. Δεν ξέρω σε πόσο καιρό. Είναι κάτι στο οποίο δεν είμαστε αρκετά καλοί και σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Πλέον θα έχουμε χρόνο για περισσότερες προπονήσεις».