Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξήγησε πώς η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και ανέφερε ότι δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Καλάθη που ήταν… ένα από τα sos για το αποψινό παιχνίδι.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο κόους της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου:

«Είχαμε πει τρία sos για το παιχνίδι: να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να ελέγξουμε τους σουτέρ του Παναθηναϊκού και να περιορίσουμε τον Καλάθη ως δημιουργό. Το τρίτο είναι αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε στην άμυνά μας, ακόμη κι όταν γυρίσαμε στη ζώνη. Επιθετικά, θεωρώ πως η δύναμή μας είναι οι ψηλοί. Προσπαθήσαμε να περάσουμε την μπάλα μέσα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μας έβγαλε εκτός πλάνου. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί και να μη βγαίνουμε εκτός πλάνου».

Σε ερώτηση για το αν περίμενε μουδιασμένους τους «πράσινους», απάντησε: «Έπαιξε πολύ πιο σκληρά από εμάς, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός. Δεν πιστεύω πως μπήκε μουδιασμένα, ούτε στην πρώτη περίοδο».

Για το αν το παιχνίδι σήμερα (11/5) ήταν μια χαμένη ευκαιρία: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες και προπονητές. Νομίζω πως είχε αρκετό χρόνο για να βρει τον εαυτό του μετά τον αποκλεισμό στην Euroleague. Θεωρώ πως όταν παίζουμε, πρέπει να παίζουμε για να κερδίζουμε».

Σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον Τσινέμελου Ελονού, δήλωσε: «Κανένα πρόβλημα. Εκνευρίστηκε με ένα φάουλ κι εκεί αποδιοργανώθηκε».