Τους λόγους του αποκλεισμού της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Eurocup, θέλησε να προσπαθήσει να εξηγήσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα, αφού αρχικά αναφέρθηκε σε αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν εξαρχής στον όμιλο της ομάδας, μίλησε για επιλογές που τελικά κόστισαν την πορεία της ομάδας λίγο καιρό μετά την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Είναι μια καλή εμπειρία για τους παίκτες η συμμετοχή στην Ευρώπη. Έχουμε πολλούς παίκτες που δεν είχαν συνεχή εμπειρία στην Ευρώπη. Ήμασταν σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους, ίσως και τον δυσκολότερο, με ομάδες με μεγάλα μπάτζετ. Πολλά μπορούμε να πούμε ότι έφταιξαν. Η διοίκηση, οι παίκτες και οι προπονητές προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα μπορούσαμε, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Υπήρχαν πολλά παιχνίδια που μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε κάποιες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Έγιναν κάποια λάθη στις επιλογές ή μάλλον όχι ακριβώς λάθη, καθώς κάποιες συνθήκες οδήγησαν σε αλλαγές παικτών. Δεν ήταν εύκολο να βρεις παίκτη στη θέση του πλέι μέικερ. Πήραμε κάποια ρίσκα, που δεν μας βγήκαν».
 
Για το ματς με τη Νεπτούνας, είπε: «Ήταν ένας τελικός για μας, έπρεπε να τον κερδίσουμε, αλλά είχαμε και το μυαλό μας στα άλλα παιχνίδια. Θεωρώ πως παίξαμε όπως έπρεπε, παρά την πίεση. Οι περισσότεροι παίκτες έμαθαν το αποτέλεσμα στα άλλα ματς και μας κόπηκαν τα πόδια, βρεθήκαμε πίσω με διαφορά, αλλά αξίζουν μπράβο στα παιδιά γιατί βρήκαν τη δύναμη να ανατρέψουν το σκορ».
 
Ο Γιάννης Καλαμπόκης, από τη δική του πλευρά, είπε«Ξέραμε τι κάναμε λάθος και δεν συνεχίζουμε. Είμαι τουλάχιστον χαρούμενος ότι παρά τις αντιξοότητες του αγώνα πήραμε τη νίκη και δείξαμε διάθεση. Μετά το πέρας αυτής της περιπέτειας μπορούμε να δούμε τι κάναμε καλά και τι όχι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιωθούμε εν όψει της συνέχειας. Συνέβησαν πολλά πράγματα που εγώ 18 χρόνια δεν τα έχω συναντήσει, με τόσους τραυματισμούς και τόσες αλλαγές, που είχαν συνέπειες στην ομοιογένεια και τη χημεία. Στην Ευρώπη δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις, καθώς ο χρόνος για προπονήσεις είναι λίγος», τόνισε ο 37χρονος σούτινγκ γκαρντ.

 
Για το κρίσιμο λάθος του στον αγώνα με τη Χάποελ: «Με πληγώνει πολύ η τελευταία φάση στο Ισραήλ, αλλά μια καλή ή κακή στιγμή δεν καθορίζει την πορεία ενός παίκτη. Εγώ κάνω αυτοκριτική πρώτος. Όμως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει σε άλλες περιπτώσεις αυτό ή άλλα παιχνίδια».