Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, βάσει του ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Ντράγκαν Σάκοτα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Μπορεί χθες η Ένωση να ανέτρεψε διαφορά 17 πόντων με αντίπαλο το Ρέθυμνο, αλλά σήμερα δεν είχε την ίδια τύχη κόντρα στους Σκαϊλάινερς της Φρανκούρτης, ηττώμενη με 80-63, στο πλαίσιο του δεύτερου και τελευταίου της αγώνα για το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης».

Η κατάσταση εξαρχής δεν ήταν ευνοϊκή για τον «Δικέφαλο», ο οποίος υποχρεώθηκε να «κυνηγά» από την πρώτη περίοδο, όταν και έχανε με 22-12. Στη συνέχεια, έκανε αρκετές προσπάθειες να ανατρέψει τα δεδομένα, μειώνοντας ωστόσο το πολύ μέχρι το -6, καθώς οι Γερμανοί είχαν τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης των αντιπάλων τους, μην χάνοντας ουσιαστικά ποτέ τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Η τριάδα Ντίσμα, Ρόμπερτσον και Μόρισον με 16, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα έφερε το αποτέλεσμα στους Σκαϊλάινερς, για να προσθέσει ο Ντόρνεκαμπ άλλους 11, την ώρα που μοναδικός «διψήφιος» για την ΑΕΚ ήταν ο Μαρκ Κάρτερ με 10 πόντους.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Μαγκλογιάννης, Κατραχούρας.

Δεκάλεπτα: 12-22, 32-39, 46-57, 63-80.

AEK (Σάκοτα): Παπαντωνίου 5 (1), Κάρτερ 10 (2), Σκραμπ 6, Ουόρεν 7 (1), Χέρστον, Σάκοτα 8 (2), Κατσίβελης 8 (1), Σαρικόπουλος 4, Mιλόσεβιτς 8 (1), Όρτον 6, Μαυροκεφαλίδης 1.

Σκαϊλάινερς (Χέρμπερτ): Κλάιν, Όλτενμπουργκ 4, Μερτς 2, Ζιμπ, Βόιγκτμαν, Ρίχτερ 5 (1), Ρόμπερτσον 15 (1), Μόρισον 14, Τέοντορ 12, Ντόρνεκαμπ 11 (3), Ντίσμα 16 (4), Λιτλ.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ανέφερε σχετικά με τον αγώνα αυτόν: «Η αναλογία ασίστ και λαθών προβληματίζει. Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε, η άμυνα των αντιπάλων ήταν πολύ πιεστική, κάναμε πολλά λάθη και δεχτήκαμε πολλά καλάθια στον αιφνιδιασμό. Είναι λογική η εικόνα σε κάποιον βαθμό, αλλά πρέπει να δούμε τι γίνεται. Έχουμε πίστη στη δουλειά μας, αλλά πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των λαθών, γιατί ουσιαστικά σε δέκα μέρες αρχίζουν οι υποχρεώσεις μας. Έχουμε τρία πολύ δυνατά φιλικά, δύο με την Μπεσίκτας και ένα με την Εφές, ενώ έχουμε αμέσως μετά τρία δύσκολα παιχνίδια, με τον Άρη στο Κύπελλο, τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το Eurocup».

Για τη συνεργασία του με τον Όρτον και τους προσωπικές του βλέψεις: «Ο Ντάνιελ είναι πολύ καλός παίκτης, είναι διαφορετικός από τον Μενσά-Μπονσού. Το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι να ελέγξει τον εκνευρισμό του κι έχει πολλά να προσφέρει. Εγώ θέλω να καθιερωθώ περισσότερο, να αποδείξω πως μπορώ να σταθώ στο επίπεδο αυτό και ότι δεν ήταν τυχαία η κλήση μου στην Εθνική».