Το μεταγραφικό “μπαμ” θέλει να κάνει η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κώστα Βασιλειάδη, και ήδη οι δύο μεριές έχουν έρθει σ’ επαφή για να κλείσει το deal.

Ο 32χρονος γκαρντ βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, μετά από τη φετινή χρονιά που την πέρασε πρώτα στον ΠΑΟΚ κι έπειτα στην Ομπραντόιρο, κι έτσι η “Ένωση” και ο Μάκης Αγγελόπουλος κινήθηκαν γρήγορα για την απόκτησή του.

Τόσο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, όσο και ο προπονητής, Γιούρι Ζντοβτς, έχουν εκφραστεί από την πρώτη στιγμή θετικά για την περίπτωση του Θεσσαλονικιού, ο οποίος αναμένεται να έχει βαρυσήμαντο ρόλο στην “Ένωση”. Μάλιστα,η πλευρά των “κιτρινόμαυρων” λέγεται πως έχει μιλήσει με την πλευρά του παίκτη και είναι διατεθειμένη να του καλύψει όλες τις οικονομικές απαιτήσεις.

Τη φετινή χρονιά, ο Κώστας Βασιλειάδης με τον ΠΑΟΚ, είχε μέσο όρο 14.7 πόντους σε 22 ματς στην Ελλάδα και στο Eurocup 13.4 σε 13 παιχνίδια, ενώ, με την Ομπραντόιρο, με την οποία δεν αγωνίστηκε για πολύ, 6.3 πόντους σε 4 ματς.

Επίσης, ο Έλληνας διεθνής έχει περάσει και από τις Ουνικάχα Μάλαγα (2006-07, 2014-15), Ολυμπιακό (2007-08), Μοντεγκρανάρο (2009), Μπιλμπάο (2010-13), Αναντολού Εφές (2013-14), Ομπραντόιρο (2009-10, 2016), ενώ, η ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί περισσότερο στην καριέρα του, είναι αυτή του ΠΑΟΚ (2000-06, 2008-09, 2015-16).

Τέλος, ο Βασιλειάδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Goal”, παραδέχτηκε ότι το κεφάλαιο ΠΑΟΚ έχει κλείσει για εκείνον, ωστόσο, δεν έδωσε σαφή απάντηση για το μέλλον του στα παρκέ.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

-Υπάρχει περίπτωση να φορέσεις ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

«Λένε πως στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ, όμως όχι… Αυτή ήταν η τελευταία φορά που φόρεσα τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, μου έχουν πει πολλά και για αυτό, για τη σχέση μου με την ομάδα. Ότι μιλάω πολύ, ότι είμαι φαφλατάς. Εγώ όμως λέω αυτό που σκέφτομαι, αυτός είμαι. Θέλω λοιπόν στο μέλλον να πηγαίνω στα ματς του ΠΑΟΚ, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, να μπορώ να μιλάω με τον κόσμο, με φίλους, να έχω μαζί μου τον γιο μου, να χαίρομαι με τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ… Ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου. Το κεφάλαιο «παίκτης» όμως στον ΠΑΟΚ έκλεισε».

-Είπες στο παρελθόν ότι κάποια πράγματα σε πίκραναν.

«Υπήρχαν στιγμές όπου ένιωσα άβολα, όπου στενοχωρήθηκα. Υπήρχαν στιγμές όπου έβρισαν εμένα, την οικογένειά μου. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, αυτά ανήκουν στο παρελθόν…».

-Παρακολούθησα όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποιος να σε έχει αποδοκιμάσει.

«Εγιναν κάποια πράγματα που δεν τα ξέρετε και δεν είναι και ανάγκη να τα μάθετε. Τα κρατώ μέσα μου. Εγιναν πράγματα που με πόνεσαν, όμως τα αφήνω πίσω μου. Ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς είναι μέσα μου και κάποιες συμπεριφορές δεν το αλλάζουν αυτό».

-Είσαι 32 ετών, έχεις ακόμη μέλλον στα παρκέ, όμως έχεις σκεφτεί καθόλου το μετά;

«Για το απώτερο μέλλον δεν σου κρύβω ότι η προπονητική είναι κάτι που μου αρέσει. Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Διαβάζω ήδη πράγματα, έχω στο μυαλό μου σκέψεις, θέλω κάποια στιγμή να τις μοιραστώ με φίλους προπονητές, να ανταλλάξω απόψεις, όμως για αυτά έχουμε καιρό».

Υπάρχει ομάδα με την οποία ήδη συζητάς για την επόμενη χρονιά;

«Είναι πολύ νωρίς, δεν υπάρχει κάτι να σκεφτώ για την ώρα ούτε θα σου πω αν βάζω προτεραιότητα Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά»”.