Όπως πρώτη σας είχε ενημερώσει η στήλη αποδυτήρια στις 26 Ιουλίου, η ΑΕΚ, λόγω της επιλογής της να συμμετέχει στο Eurocup και όχι στο FIBA Champions League, δεν μπορούσε να  βγάλει δελτία στα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα.

Συγκεκριμένα η ΕΟΚ είχε ενημερώσει την Ένωση πως μέχρι νεωτέρας δεν δύναται να εκδώσει τα δελτία από τη στιγμή που η FIBA δεν δίνει το έγκριση  προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό το σκοπό οι Στάυρος Δουβής και Γιώργος Χήνας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης σε προγραμματισμένο ραντεβού, όπου ενημερώθηκαν ότι η FIBA δεν έχει βγάλει απόφαση, αρά ακόμα δεν μπορούμε να εκδώσει δελτία, περιμένοντας και αυτή τις εξελίξεις.

Επίσης, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ δήλωσαν με παρόντες τους ανθρώπους της ΕΟΚ, ότι αναγνωρίζουν πως δεν είστε εσείς που μας δημιουργείτε πρόβλημα, και πως κατά το παρελθόν σε δύσκολες καταστάσεις, και σε παλιές διοικήσεις έχει βοηθήσει η ΕΟΚ για να ξεπεραστούν προβλήματα και να συμμετέχει η Ένωση σε πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.