Ο Σωτήρης Νικολαΐδης μίλησε στην ιστοσελιδα του ΕΣΑΚΕ για το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο “Παλατάκι” την Κυριακή (11/01).

Αναλυτικά:

«Είναι ένα ντέρμπι που έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ και η Basket League ΣΚΡΑΤΣ», δηλώνει ο Σωτήρης Νικολαΐδης, που έχει αγωνιστεί για συνολικά οκτώ χρόνια και στους δύο αντιπάλους. Πέντε στον ΠΑΟΚ (1995-2000) με τον οποίο κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο στην ιστορία της ομάδας, το Κύπελλο Ελλάδας το 1999, και τρία στην ΑΕΚ (2003-2005 και 2006-7).

«Το ελληνικό Πρωτάθλημα θέλει δυνατούς τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη για να είναι ισχυρό και ανταγωνιστικό», εξηγεί ο Νικολαϊδης και εύχεται: «Να γεμίσει το γήπεδο, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι και είναι πολύ ευχάριστο ότι την φετινή σεζόν έχει αυξηθεί η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα του Πρωταθλήματος».

Σχετικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης ο Νικολαϊδης σχολιάζει: «Είναι δύο ομάδες φορμαρισμένες. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ γενικά βρίσκεται σε καλό δρόμο με ανθρώπους μπασκετικούς στην διοίκηση του (Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος κ.α.) και τον ίδιο προπονητή, τον Σούλη Μαρκόπουλο, για έκτη σεζόν στο «τιμόνι» του. Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο του και τους Καρλ Ίνγκλις, Ποπς Μενσά – Μπονσού , Γιάννη Αθηναίου, που είναι ποιοτική προσθήκη, και δείχνει ότι θέλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αξίζει στην παράδοση και την δυναμική της».

«Αν και ποτέ δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια η εξέλιξη ενός αγώνα μπάσκετ, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την νίκη. Η ΑΕΚ δεν είναι ακόμη έτοιμη να κοντράρει τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Συνολικά την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα, είναι υπέρ του ότι έχει τον ίδιο προπονητή για έκτη αγωνιστική περίοδο, ενώ η ΑΕΚ σίγουρα έχει ανάβει επίπεδο με την παρουσία των Μενσά – Μπονσού, Ίνγκλις, Αθηναίου και Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά ακόμη ψάχνει τα… πατήματα της, όπως και τα νέα αποκτήματα της. Εκτιμώ ότι στόχος της ΑΕΚ είναι να κάνει καλή είσοδο στα πλέι οφ».

Από τεχνικής πλευράς ποια είναι τα σημεία «κλειδιά» της κυριακάτικης συνάντησης: «Ο ΠΑΟΚ είναι «σκληρή» ομάδα, παίζει δυνατή άμυνα και προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της και στην επίθεση να περάσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» στους Τζούλιαν Βον, Κέβιν Λάνγκφορντ και Βαγγέλη Μαργαρίτη, που δείχνει ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό. Εάν δεν αγωνιστεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος, η ΑΕΚ θα έχει σημαντικό πρόβλημα, γιατί ο Ζήσης είναι το μοναδικό δυνατό κορμί που διαθέτει. Οι Μενσά – Μπονσού, Ντούσαν Σάκοτα και Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά δεν έχουν το στυλ του Σαρικόπουλου. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» μέσα στην ρακέτα».

«Η ΑΕΚ ανεξαρτήτως της εξέλιξης του ματς, έχει μόνο να κερδίσει από αυτό τον αγώνα, γιατί τώρα «χτίζει» τον χαρακτήρα της και ο αγώνας στην έδρα του ΠΑΟΚ θα την βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ «πρέπει» να νικήσει, για να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης της τρίτης θέσης και την φετινή σεζόν».

Σύμφωνα με τον Νικολαΐδη, υπάρχει και ένα ακόμη ενδιαφέρον ματς απ πέρα από εκείνα του παρκέ: «Οι δύο προπονητές, ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι πολύ έμπειροι και εξαιρετικοί προπονητές, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον και το μεταξύ τους… σκάκι».