Την φετινή του σεζόν που πέρασε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ, ανέλυσε ο Τόμας Ντελινινκάιτις. Ο Λιθουανός γκαρντ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Krepsinis.net, στον προπονητή του Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του από τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Κάπως έτσι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τουρκία.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την φετινή αγωνιστική περίοδο στην Ένωση: «Ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Γνωρίζοντας πώς ξεκινήσαμε και πώς κατέληξαν τα πράγματα νομίζω πως πήγαμε καλά. Το πιο δύσκολο ήταν η αρχή. Όταν έφθασα στην ΑΕΚ ύστερα από λίγο καιρό άλλαξαν η διοίκηση και ο προπονητής. Ήταν μια κατάσταση που κανείς δεν γνώριζε και δεν ξέραμε εάν θα μείνουμε στο σύλλογο ή εάν η ομάδα θα πάει για πτώχευση. Αλλά ο νέος ιδιοκτήτης έφερε τα χρήματα. Ήταν δύσκολο, ήθελα να παίξω. Είχα κάνει σκέψεις να φύγω, απλώς περίμενα να δω τι θα συμβεί. Ευτυχώς όλα άλλαξαν με το νέο επενδυτή και τις επενδύσεις του. Όλα έγιναν γρήγορα».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Όλα ήταν εντάξει. Είναι καλός ως προπονητής, άνθρωπος και… στρατηγός. Βέβαια, όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Ο ρόλος μου μαζί του ήταν να παίζω επιθετική άμυνα, αφού φέραμε και έναν πόιντ γκαρντ από την Αμερική. Δεν είχα ποτέ οικονομικό πρόβλημα στην ΑΕΚ, όλα ήταν μια χαρά. Ο στόχος μας ήταν η υπέρβαση στα πλέι οφ. Υπογράψαμε τον Μπονσού και το Χέρστον. Η ομάδα έγινε απειλητική, κοντράραμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Με μειονέκτημα έδρας δεν μπορέσαμε να περάσουμε τον Άρη και χάσαμε με 2-1».

Για τη διαμονή του στην χώρα μας: «Οι Έλληνες είναι πάντα δυσαρεστημένοι, είναι όλα άσχημα και σπάνια θα δείτε χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Όταν, ας πούμε, ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο θα σας βρίζουν! Τα πράγματα στην Τουρκία είναι αλλιώς, ο κόσμος είναι πιο «ζεστός». Οι Έλληνες μου άφησαν αρνητική εντύπωση. Δεν λέω πως είναι κακοί άνθρωποι, αλλά έχουν αρνητική ενέργεια». Φυσικά, ρωτήθηκε και για τους φιλάθλους και απάντησε: «Στα ντέρμπι βλέπουμε να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται σε όλα τα γήπεδα. Στο παιχνίδι που παίξαμε με τον Άρη όταν περάσαμε μπροστά άρχισαν να μας πετούν μπουκάλια, κέρματα και αναπτήρες. Ο αγώνας διακόπηκε. Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Συχνά συμβαίνουν τέτοια στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν παίρνει μέτρα. Αυτό για εμένα ήταν κάτι διαφορετικό».

Για το μέλλον του: «Άλλο το τι λέμε και άλλο το τι υπάρχει επίσημα. Ο σύλλογος είναι καλός για εμένα, αλλά πρέπει να είναι πρόθυμη και η διοίκηση με τον προπονητή. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να επιστρέψω στην Τουρκία, που οι συνθήκες είναι καλύτερες και το πρωτάθλημά τους βελτιώνεται. Στη Λιθουανία δεν βλέπω προοπτικές. Θα δούμε τι θα γίνει».