Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν χωρίς την βοήθεια του Βασίλη Ξανθόπουλου, καθώς ο έμπειρος παίκτης θα μείνει για τουλάχιστον 10 μέρες εκτός δράσης. Ο 34χρονος γκαρντ τραυματίστηκε στο χθεσινό νικηφόρο φιλικό με τον Χολαργό. Ο παίκτης πήγε σε νοσοκομείο με την συνοδεία μελών του ιατρικού τιμ της Ενωσης και υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινός. Αμέσως του έγινε ανάταξη, αλλά και ράμματα, καθώς είχε πολλαπλά τραύματα. Ο παίκτης παρέμεινε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί και σε νέες εξετάσεις για να φανεί αν έχει επιπλέον “ζημιά”. Τελικά οι εξετάσεις έδειξαν σήμερα (30/9) ότι απέφυγε τα χειρότερα, αλλά θα χρειαστεί να μείνει τουλάχιστον 10 μέρες εκτός δράσης. 

Ετσι η ΑΕΚ δεν θα έχει στην διάθεσή της τον πολύπειρο παίκτη στο εκτός έδρας ματς (3/10) με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για την φάση των “16” του Κύπελλο Ελλάδας. Απών (εκτός κι αν παίξει με μάσκα) θα είναι και από το ματς της πρεμιέρας της Α1 κόντρα στο Περιστέρι (6/10) στο “Ανδρέας Παπανδρέου” και θα πάνει αγώνα δρόμου να  προλάβει το ματς της πρεμιέρας (10/10) του Champions League με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ξανθόπουλος, εξάλλου, θα μείνει και σήμερα στο νοσοκομείο, καθώς έχει ακόμα έντονους πόνους στη μύτη και του χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Ξανθόπουλου, γεγονός που ανακούφισε την οικογένεια της ΑΕΚ Β.C. Ο έμπειρος γκαρντ υποβλήθηκε σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες δεν έδειξαν μεγαλύτερη ζημιά. Θα παραμείνει, ωστόσο, κλινήρης στην «Ευρωκλινική Αθηνών» και σήμερα (30/09), καθώς οι πόνοι στη μύτη δεν έχουν υποχωρήσει και του χορηγείται ειδική αγωγή. Ο Bασίλης, πιθανότατα, θα λάβει εξιτήριο αύριο (Δευτέρα 01/10), ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις δραστηριότητες της ομάδας εντός των επόμενων δέκα (10) ημερών».