Η ΑΕΚ μετά την απόκτηση του Μαλίκ Χέρστον, γλυκοκοιτάζει την περίπτωση του Ζόραν Πλάνινιτς, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να θέλει να πραγματοποιήσει ακόμα ένα “μπαμ”, ενθουσιάζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο της Ένωσης.

Ο Κροάτης guard είναι ένα μεγάλο όνομα με μπασκετικό I.Q. και φυσικά χαρίσματα (1,99μ.) που είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς. Έχει αγωνιστεί σε τέσσερα Eurobasket με την Κροατία, ενώ έχει κάνει στα 32 του χρόνια, σπουδαία καριέρα σε Τσιμπόνα, Ταού, ΤΣΣΚΑ και Χίμκι με την οποία κατέκτησε και το Eurocup, όντας μάλιστα MVP της διοργάνωσης. Επίσης έχει περάσει τρία επιτυχημένα χρόνια στο NBA και τους Nets.

Ωστόσο, παρά το δεδομένο φλερτ της ΑΕΚ με τον Πλάνινιτς, υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Ο Κροάτης μέχρι πριν λίγους μήνες που ήταν παίκτης της Εφές, αμοιβόταν με περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, ένα κασέ πολύ υψηλό για τα δεδομένα τις ΑΕΚ. Βέβαια, πλέον θα είναι δεδομένα χαμηλότερο, αλλά και πάλι θα είναι σε υψηλά επιπέδα. Ακόμα όμως και αν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, αν η διοίκηση του Δικεφάλου, αποφασίσει να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή, θα πρέπει ένας εκ των Νίκολιτς και Γουλιαμσον να αποχωρήσουν, καθώς δεν υπάρχει κενή θέση ξένου και οι Χέρστον, Ντελινινκάιτις, Ίνγκλις, Μενσά-Μπονσού και Μιλόσεβιτς δεν… κουνιούνται.

Είναι, λοιπόν, εμφανής και βέβαια η προσπάθεια της “κιτρινόμαυρης” διοίκησης να κάνει δικό της ακόμα έναν παίκτη επιπέδου Euroleague και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη φετινή ΑΕΚ, που αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν αν είχε αυτό το ρόστερ από το ξεκίνημα της σεζόν. Πάντως ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί το deal με τον Κροάτη, η Ένωση έχει αλλάξει επίπεδο και συνάμα στόχους.

Οι πάντες βέβαια ελπίζουν εφόσον φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ να σκοράρει τέτιοια αλησμόμνητα καλάθια…

 

Tags:
AEK Planinic