Ο Μάλκολμ Άρμστεντ, εδώ και λιγότερο από ένα 24ωρο είναι ενταγμένος και επίσημα στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ, με τον Αμερικανό να είναι στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα, εν όψει του ντέρμπι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κόντρα στον Ολυμπιακό. Η συμφωνία που υπεγράφη ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ωστόσο μερικές ενδιαφέρουσες παραμέτρους που ευνοούν αμφότερες τις πλευρές.

Αρχικά, η Ένωση φρόντισε να «κλειδώσει» μερικά θέματα που την καλύπτουν με το εν λόγω συμβόλαιο, όπως το ζήτημα του τραυματισμού που είχε να αντιμετωπίσει ο πρώην παίκτης της Άβτοντορ, ενώ υπάρχει για την ίδια δικαίωμα να επιλέξει το προσεχές καλοκαίρι, αν θα διαρκέσει μέχρι το 2017 η μεταξύ τους συμφωνία. Στο ίδιο διάστημα, παράλληλα, θα υπάρχει και ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, εφόσον κάποια ομάδα ενδιαφερθεί. Οι φιλοδοξίες του ιδίου μάλιστα, δεν περνούν απαρατήρητες, καθώς κατάφερε να πείσει τη διοίκηση να συμπεριλάβει πριμ κατάκτησης του πρωταθλήματος, ή έστω συμμετοχής στους τελικούς, αλλά όχι για την τρίτη θέση.

ΑΕΚ και Άρμστεντ έχουν ουσιώδεις απαιτήσεις μεταξύ τους, κάτι που φαίνεται σίγουρα από αυτές τις λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν πριν την υπογραφή του συμβολαίου.