Σε ρυθμούς…Αμερικάνου κινούνται όλοι στην ΑΕΚ! Εκτός, όμως από τα στελέχη της Ένωσης και τους ανθρώπους γύρω απ’ αυτήν, στο χορό μπαίνει και η Πολιτεία, καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, θα βραβεύσει την οικογένεια του “Παγκόσμιου” πριν την έναρξη του αγώνα με τα Τρίκαλα (18/04, 17:00).

Πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι, ακριβώς λόγω της απόσυρσης της φανέλας με τον αριθμό 10 τιμής ένεκεν προς τον Γιώργο Αμερικάνο, ο οποίος εν έτει 1968 οδήγησε την ΑΕΚ στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε ελληνική ομάδα, γυρνώντας, έτσι, σελίδα στην ιστορία ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ, λοιπόν, να παραστεί η Πολιτεία στο συγκεκριμένο γεγονός. Ως εκ τούτου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, για να βραβεύσει την οικογένεια του “Παγκόσμιου”, αποδίδοντας εκ μέρους της Πολιτείας ευγνωμοσύνη προς τον Γιώργο Αμερικάνο για όσα προσέφερε στον ελληνικό μπάσκετ.

Οι εκδηλώσεις για τον “Παγκόσμιο” θα ξεκινήσουν ένα τέταρτο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα(16:45), όπου και θα προβληθεί βίντεο με μεγάλες στιγμές του άλλοτε αρχηγού της ομάδας, από τα matrix του γηπέδου.

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης