Ο παίκτης της ΑΕΚ, Ρόκο Ούκιτς απάντησε στα ερωτήματα των φίλων της ΑΕΚ.

Για πιθανή νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού είπε:

«Παίζουμε εντός έδρας. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, όμως εάν πιάσουμε τα στάνταρ απόδοσής μας τότε μπορούμε να τον κερδίσουμε».

Για το Μάικλ Ντίξον ανέφερε: 

«Είναι ένας πολύ ταλαντούχος αθλητής και πολύ ταλαντούχος σκόρερ. Έπαιξε σε μικρές ομάδες στην Ευρώπη, πριν αγωνιστεί στην ΑΕΚ, ενώ έπαιξε και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Γεωργία. Παρότι βλέπω πολύ μπάσκετ δεν είχα ξεκάθαρη γνώμη γι αυτόν, όμως παίζοντας μαζί του έχω να πω ότι είναι εξαιρετικός αθλητής».

Για τον κόσμο της Ένωσης τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του αγώνα να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε κόσμο και ομάδα. Και αυτό ο κόσμος της ΑΕΚ το καταφέρνει και στηρίζει».

Για την κατάκτηση τίτλου δήλωσε: 

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να δούμε τι έχει μείνει για εμάς: το πρωτάθλημα και το Champions League. Σίγουρα, έχουμε μεγαλύτερη τύχη στο Champions League, γατί στην Ελλάδα παίζουμε απέναντι σε δύο κορυφαίες, ευρωπαϊκές ομάδες. Στην Ευρώπη υπάρχουν εξαιρετικές ομάδας, αλλά αν παίξουμε καλό μπάσκετ, έχουμε πολλές ελπίδες. Έχουμε όμως πολύ δρόμο και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Όποια ομάδα είναι ακόμη στη διοργάνωση, έχει ελπίδες».

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη είπε:

«Είναι τρομερός επιθετικά, ειδικά στο low post και στο σουτ από τα έξι μέτρα. Είναι εξαιρετικός σκόρερ. Κανείς δεν έχει αμφιβολία για την ποιότητά του και το μόνο ζητούμενο είναι πόσο χρόνο θα χρειαστεί να προσαρμοστεί ξανά».

Για το αν θέλει να μείνει στην ΑΕΚ ανέφερε:

«Έχω μία σπουδαία χρονιά, αγαπώ την Ελλάδα. Γιατί όχι; Ο κόσμος όμως πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι μόνο δική μου απόφαση, αλλά και της ομάδας και του προπονητή. Πολλά πράγματα θα παίξουν ρόλο. Νιώθω την Αθήνα σαν σπίτι μου, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο, πόσο μάλλον σε έξι μήνες».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις της ΑΕΚ είπε:

«Η χημεία δεν μπορεί να χειροτερεύει. Χάσαμε έναν παίκτη (σ.σ. Ουίλιαμς), θα πάρουμε δύο (σ.σ Μαυροκεφαλίδης, Νιούλεϊ). Δεν μας ενδιαφέρει η κούραση, γιατί αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Είναι μέρος της δουλειάς. Όλοι πρέπει να αποδεχθούν ότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Οι δυσκολίες είναι μέρος του δρόμου».

Για το Μάκη Αγγελόπουλο δήλωσε: 

«Σέβομαι κάθε άνθρωπο που έχει αγάπη και θέληση να δει κάτι καλό στο μπάσκετ. Αν δεν ήταν εδώ, δε θα ήταν και κανείς από εμάς. Έχει μεγάλο πάθος, ζει όλα τα παιχνίδια της ομάδας και βλέπεις καθαρά ότι θέλει να νικάμε. Προσπαθώ, ως παίκτης, να ανταποδώσω όσα μας δίνει».

Για το Δημήτρη Μωραϊτη ανέφερε: 

«Πρέπει να βελτιώσει τα πάντα, όπως συμβαίνει με κάθε 17χρονο παίκτη. Έχει ταλέντο και αυτό είναι σπουδαίο. Για να γίνει όμως αληθινός πόιντ γκαρντ και ηγέτης, πρέπει να δουλέψει πολύ και να αφιερώσει τον εαυτό του σε μία αποστολή: του μπάσκετ. Αυτό θα καθορίσει πόσο καλός θα γίνει».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε στο ΝΒΑ δήλωσε: 

«Ο Κρις Μπος».

Κατέληξε αναφέροντας τους πέντε καλύτερους συμπαίκτες του:

«Διαμαντίδης, Ναβάρο, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Μπος και Ράτζα».

Tags:
Ούκιτς