Με τον Βασίλη Τολιόπουλο αναμένεται να ανοίξει τον φετινό… μεταγραφικό χορό της η ΑΕΚ. Η Ενωση δείχνει να τα βρήκε με τον 23χρονο γκαρντ και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του στους κιτρινόμαυρους.

Ο Τολιόπουλος ανδρώθηκε μπασκετικά στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου. Από εκεί πήγε στον Ικαρο Καλλιθέας (2013-14) και στην συνέχεια (το καλοκαίρι του 2014) πέρασε στον Κολοσσό. Το 2015 ήρθε η μεγάλη μεταγραφή, καθώς έκλεισε για 4 χρόνια στον Ολυμπιακό. Εμεινε στους ερυθρόλευκους ως τον Ιανουάριο του 2019, οπότε και ο Ολυμπιακός έλυσε το συμβόλαιό του. Είχε προλάβει να παίξει ως τότε σε 5 ματς στην Α1 με μέσο όρο 1,4 πόντους.

Ο Τολιόπουλος βρήκε αμέσως το νέο σταθμό της καριέρας του, καθώς έκλεισε στον Αρη. Επαιξε με τους κίτρινους σε 15 ματς στην Α1 και τα νούμερά του ανέβηκαν κατακόρυφα, καθώς είχε μέσο όρο 7,7 πόντους με 32,9% στα τρίποντα.

Η προσθήκη του Τολιόπουλου θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο της ΑΕΚ, ενώ η ομάδα αποκτά άλλη μια σημαντική λύση στα γκαρντ.

Οι κιτρινόμαυροι κοιτάνε κι άλλους παίκτες από την ελληνική αγορά. Ανάμεσά τους είναι και ο Γάιος Σκορδίλης.

Παράλληλα με το θέμα Τολιόπουλου, η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει και την επιχείρηση παραμονής στην ομάδα των Χάουαρντ Σαν-Ρος και Γιόνας Ματσιούλις.