Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος βρέθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να μιλήσει για τον Γιώργο Τρόντζο, τον οποίο η ΑΕΚ πρόκειται να τιμήσει (15/10, 17:00), απσύροντας τη φανέλα του. Ο πρώην διεθνής σέντερ “έπλεξε” το εγκώμιο του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ, τονίζοντας πως το στυλ παιχνιδιού του, άλλαξε τη φιλοσοφία που υπήρχε μέχρι τότε στην Ελλάδα, σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει ένας ψηλός.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Τρόντζος για μένα προσωπικά σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Είναι από τους πρώτους ψηλούς που έπαιξαν μπάσκετ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πριν από τον Τρόντζο δεν υπήρχαν τόσοι ψηλοί. Μάλιστα, έλεγαν “ψηλοί και άχαροι”. Είναι από τους πρώτους που έδωσαν μια άλλη πνοή, έδειξαν ότι ο ψηλός μπορεί να έχει και τεχνική.

Μετά τον Τρόντζο εξελίχθηκε το μπάσκετ του ψηλού. Οι ψηλοί από εκεί που ήταν κομπάρσοι και απλά έκαναν σκριν, άρχισαν να παίρνουν ριμπάουντ. Ξαφνικά έγιναν παίκτες – πρωταγωνιστές, στους οποίους ακουμπούσαν οι υπόλοιποι την μπάλα στην επίθεση. Πιστεύω έκανε το πρώτο βήμα και άλλαξε το μπάσκετ όσον αφορά τουλάχιστον στην Ελλάδα για τη θέση του ψηλού. Έδωσε βαρύτητα στον ψηλό».