Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του μετά το ματς, ενώ τόνισε ότι η νίκη της ΑΕΚ επί της Zaragoza φάνηκε εύκολη, αλλά δεν ήταν έτσι.

Ο Παπαθεοδώρου έκανε αναφορά και στην μετωπική της Κυριακής (4/10, 20:00) με την Burgos στον τελικό του Final-8 του Basketball Champions League και επισήμανε ότι ότι η Ένωση είναι πεινασμένη.

Αναλυτικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέφερε μετά το παιχνίδι με την Zaragoza

Για τους παίκτες του και την άνετη επικράτηση : «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για τη νίκη και το πνεύμα. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή. Όλοι ήταν συγκεντρωμένοι και έδωσαν το 100%. Ακόμα και οι παίκτες από τον πάγκο είχαν καλό ρυθμό και γι αυτό κερδίσαμε. Έμοιαζε εύκολο αλλά δεν ήταν. Εάν είσαι συγκεντρωμένος και πεινασμένος, γιατί είμαστε πεινασμένοι για τον τελικό, κάνεις τη δουλειά».

Για την επόμενη μέρα και τον τελικό: «Δεν είναι εύκολο να πεις ότι παίζεις τέτοια παιχνίδια, ειδικά σε ημιτελικό. Από την άλλη πλευρά πρέπει να ξεκουραστούμε οι παίκτες, να είμαστε συγκεντρωμένοι στον τελικό. Είναι ο καθοριστικός αγώνας. Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Η Μπούργος είναι εξαιρετική ομάδα και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Θα δουλέψουμε σκληρά από αύριο για να δώσουμε το 100% στον τελικό».

Για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και αν είναι έτοιμος για το μεγάλο μπαμ στον χώρο του μπάσκετ: «Δεν είναι έτοιμος για το στεπ απ. Ο Ρογκαβόπουλος πρέπει να σκεφτεί το σημερινό παιχνίδι. Είναι πολύ χρήσιμος για εμάς, αλλά πρέπει να μάθει πολλά ακόμα. Πρέπει να παραμείνει ταπεινός. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και κανείς, ειδικά στο κλαμπ, δεν βιάζεται για τον Ρογκαβόπουλο».
 
Για την παρθενική  παρουσία του σε ευρωπαϊκό τελικό: «Είμαι ενθουσιασμένος. Προετοιμαζόμαστε όλους αυτούς τους μήνες για να είμαστε έτοιμοι για αυτή τη στιγμή και τώρα θα προετοιμαστούμε για τον τελικό».