Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για την αυριανή μάχη με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (5/12, 17:00) στο ντέρμπι των «δικεφάλων» του ελληνικού αθλητισμού.

Ο κιτρινόμαυρος κόουτς τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να ξαναβρεί τον ρυθμό που είχε πριν την διακοπή λόγω των «παραθύρων» του Νοεμβρίου για τα ματς των Εθνικών Ομάδων στα Προκριματικά του Eurobasket 2022.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ επισήμανε ότι η ομάδα του πρέπει να έχει προσοχή για 40 λεπτά.

Η «Ένωση» θέλει τη νίκη για να μείνει στην κορυφή της κατάταξης και να συνεχίσει φυσικά και το ιστορικό σερί της. Η ΑΕΚ μετράει 19 σερί νίκες στο πρωτάθλημα από πέρσι. Η τελευταία φορά που η «Ένωση» είχε ηττηθεί ήταν στις 27/10/2019 όταν είχε χάσει στην Κρήτη από το Ρέθυμνο με 75-67.

Βέβαια, η ομάδα πέρα από τον ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και τον κορονοϊό, ο οποίος έκανε ξανά την εμφάνισή του στην ΑΕΚ η οποία ανακοίνωσε ότι μέλος της βρέθηκε «θετικό» στον ιό στο τελευταίο τεστ που έκανε ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ στο aekbc.gr:

«Η επανέναρξη της Basket League μάς βρίσκει αντιμέτωπους με μία από τις καλές ομάδες του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με ποιότητα, έχει βάθος στο ρόστερ του και αποτελείται από καλούς Έλληνες και ξένους παίκτες.

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα ξεκινώντας από την άμυνά μας. Πρέπει να ξαναβρούμε τον ρυθμό που είχαμε πριν την διακοπή του Πρωταθλήματος.  Χρειάζεται προσπάθεια, ηρεμία και συγκέντρωση για σαράντα λεπτά»