Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε μετά τη νίκη (83-81) επί της Cholet στο Basketball Champions League στο θέμα του Marcus Slaughter.

O Αμερικανός έχει υποστεί ρήξη έσω μηνίσκου του αριστερού γονάτου και θα κάνει αρθροσκόπηση που θα τον κρατήσει 1 μήνα εκτός δράσης και θα αφήσει την ομάδα με 4 ξένους (Langford, Lojeski, Maciulis, Moreira).
O Παπαθεοδώρου παραδέχτηκε ότι ο Αμερικανός σέντερ είχε το πρόβλημα στο γόνατο πριν το ματς, αλλά έπαιξε τραυματίας με δική του ευθύνη.

Από την άλλη ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε ότι κρατάει το γεγονός ότι η ομάδα βρήκε τον τρόπο να κερδίσει.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε μετά το ματς:

Για την εικόνα της ομάδας και τη νίκη: «Ακόμα μια νίκη για εμάς. Χρειάζεται να παίζουμε καλά. Δεν αρχίσαμε με το σωστό τρόπο. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση και γι αυτό το παιχνίδι είχε αυτή την εικόνα. Αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε και πρέπει να κρατήσουμε αυτό».

Για το αν η ΑΕΚ κλείδωσε την 1η θέση τον όμιλο μετά το «3 στα 3»: «Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος οι διαφορές είναι μικρές και αν δεν παίξεις στο 100% δεν κερδίζεις τίποτα. Βλέπετε τα αποτελέσμαα. όλες οι ομάδες έχουν ικανότητες. Το BCL έχει δυναμική. Δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Έχουμε ένα προβάδισμα, υπάρχουν 3 παιχνίδια ακόμα και ο όμιλος είναι ανοιχτός».

Για το θέμα του Slaughter: «Προσπάθησε συντηρητικά να μην περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Οι πόνοι υπάρχουν. Θέλω να τονίσω την παρουσία του. Ήξερε ότι θα κάνει χειρουργείο, δεν ήταν 100% έτοιμος και ήταν προσωπική του επιθυμία να παίξει. Η ΑΕΚ έχει πετύχει ένα πράγμα που δεν έχει τονιστεί. Έχει κρατήσει κορμό από πέρυσι, έχει κρατήσει ξένους από πέρυσι. Οι παίκτες αυτοί έχουν δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της ομάδας.

Βλέπουμε ξένους παίκτες να θυσιάζονται για την ομάδα και βλέπουμε πόσο δεμένοι είναι με την ομάδα. Το κενό του είναι μεγάλο, είναι πολύ ξεχωριστός παίκτης. Θα είμαστε σε επαφή με την διοίκηση. Αν υπάρχει δυνατότητα  και υπάρχει και κάτι στην αγορά, ίσως προχωρήσουμε. Αν όχι θα πορευτούμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Θα εξαρτηθεί από αυτούς τους 2 παράγοντες».