Τον αντικαταστάτη του Ρόκο Λένι Ούκιτς βρήκε στο πρόσωπο του Μάικ Γκριν η ΑΕΚ. Ο Αμερικανός είναι 32 ετών και έχει ύψος 1,85μ και έγινε γνωστός στο κοινό μέσω της παρουσίας του την περασμένη σεζόν στην τουρκική λίγκα με τη φανέλα της Καρσίγιακα.

Το… European Dream

Ο Γκριν έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό μέσω της παρουσίας του στα πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Highschool του Franklin Learning Center και από εκεί πήρε το… εισιτήριο για το NCAA και τους Towson State Tigers. Η πρώτη του επαφή με την Ευρώπη γίνεται τη σεζόν 2008/09 όταν και αποφασίζει να υπογράψει συμβόλαιο με την τουρκική Αντάλια Μπάσκετ, με την οποία μέτρησε 8,6 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Οι καλές του εμφανίσεις τον έπεισαν να δοκιμάσει την τύχη του στο Summer League λαβαίνοντας μέρος με τους Houston Rockets, χωρίς όμως να βρει κάποιο συμβόλαιο στον μαγικό κόσμο του NBA. Αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει πάλι στην Ευρώπη, αυτή τη φορά σε ένα λιγότερο ανταγωνιστικό και δημοφιλές πρωτάθλημα, το βελγικό, φορώντας τη φανέλα της Belgecom Liege. Στο βελγικό πρωτάθλημα βελτίωσε την παραγωγικότητα του σε πόντους, μετρώντας 13,9 κατά μέσο όρο, ενώ στα ριμπάουντ και τις ασίστ παρέμεινε σταθερός μετρώντας 4,3 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ.

Η αρχή στην Ιταλία

Από το επόμενο καλοκαίρι ξεκίνησε η παρουσία του στην ιταλική χερσόνησο. Δοκίμασε για ένα ακόμα καλοκαίρι αρχικά τις δυνάμεις του στο Summer League, χωρίς όμως επιτυχία, και στη συνέχεια βρέθηκε στη LegaBasket για χάρη της Καντού. Τα ποσοστά του και στην Καντού παρέμειναν σχεδόν ίδια, μετρώντας 11,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ. Η καριέρα του βέβαια πήρε την κατιούσα μιας και τη σεζόν 2011/12 θα παίξει στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία στην Ιταλία με τη φανέλα της Sigma Barcellona.

Οι top στιγμές

Η συνέχεια τον βρίσκει πάλι στην κορυφαία διοργάνωση της Ιταλίας, αυτή τη φορά με την ιστορική Βαρέζε, στην οποία βρήκε και ένα νέο… συμπαίκτη. Τη σεζόν 2012/13 είναι συμπαίκτης με τον Ντούσαν Σάκοτα, σημερινό αρχηγό της ΑΕΚ. Οι εμφανίσεις του τον οδήγησαν στο να φτάσει στο υψηλότερο, έως τώρα, επίπεδο της καριέρας του, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Χίμκι στην Ευρωλίγκα.

Μετά από ένα πέρασμα από την Γαλλία και την Παρί Λεβαλουά, επέστρεψε στην αγαπημένη του Ιταλία, αυτή τη φορά για την Βενέτσια ενώ ακολούθησε η δεύτερη αγαπημένη του χώρα, η Τουρκία, στην οποία φόρεσε τις φανέλες της Μπαλικεσίρ και της Καρσίγιακα, με την οποία την περασμένη σεζόν μέτρησε 15,9π (32% 3π) με 3,7ρ-5,6ασ-2,5λθ-1,3κλ παίζοντας 35′.