Μόλις στα 16 του, το 2017 του δόθηκε η τεράστια ευκαιρία να γίνει ένα από τα πολύτιμα λαμπερά διαμαντάκια στο στέμμα μιας βασίλισσας. Και όχι όποιας κι όποιας. Η Ρεάλ είχε στο στόχαστρό της, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, καθώς θεωρούνταν ένα από τα τεράστια ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Οι Μαδριλένοι τον ήθελαν σαν τρελοί. Τον κάλεσαν μάλιστα και στην Ισπανία και φυσικά πήγε. Είδε το γήπεδο, τα προπονητικά κέντρα. Οι Ισπανοί του υποσχέθηκαν μια… καριέρα ονειρεμένη. Πάντα άλλωστε, έπαιρναν νέα ταλέντα τα δούλευαν και τα έκαναν μεγάλα ονόματα. Και μόνο η περίπτωση του Luka Doncic τα λέει όλα…
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, όμως, γύρισε την πλάτη στην Ισπανίδα βασίλισσα για χάρης της Ελληνίδας. Προτίμησε την βασίλισσα ΑΕΚ. Είπε «όχι» στην Ρεάλ. Γύρισε στην Ελλάδα και τελικά έκλεισε στην «Ένωση» με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2023.
Ο 19χρονος παίκτης δεν φαίνεται να το μετάνιωσε.

Ο Ρογκαβόπουλος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες να παίξει φέτος στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν. Λίγο πριν την διακοπή όμως, άρχισε να παίρνει χρόνο, έδειξε το ταλέντο του και απέδειξε ότι είναι το μεγάλο project της Ενωσης για το μέλλον.

Ο 19χρονος φόργουορντ έπαιξε σε 9 ματς στην Α1 (είχε μ.ο. 2,1π., 1,2ριμπ. σε 6΄.20΄΄). Στο BCL αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια (5π., 0,3ριμπ. σε 4’.4΄΄).

Έχει περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Τώρα θέλει να τα ανοίξει και να πετάξει ακόμα και μέχρι τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Θέλει να δηλώσει συμμετοχή στα φετινά ντραφτ και να κάνει το μεγάλο του όνειρο της συμμετοχής στο ΝΒΑ, πραγματικότητα. Δεν βιάζεται όμως, εν αρχή ην η ΑΕΚ.

Το μήλο έπεσε κάτω απ’ τη μηλιά

Η αρχή, βέβαια στα μπασκετικά παρκέ δεν έγινε στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος… ασπάστηκε από νωρίς την πορτοκαλί θεά. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε. Το μπάσκετ το είχε στο DNA του. Ο πατέρας του και συνονόματός του, Νίκος ήταν παίκτης του Ηλυσιακού.

Ο θείος του και ο μύθοι του μπάσκετ

Από την άλλη και θείος του, Αλέξανδρος Ρογκαβόπουλος είχε σχέση με το άθλημα  Ο γνωστός κοσμηματοπώλης έχει περάσει από την διοικητική ηγεσία της ομάδας των Ιλισίων και μάλιστα είχε φέρει στον σύλλογο μυθικούς παίκτες (στο τέλος της καριέρας τους, βέβαια), όπως οι Βασίλης Γκούμας, Γιώργος Καστρινάκης, Κυριάκος Βίδας, Δημήτρης Κοκολάκης, Χάρης Παπαγεωργίου Παπαγεωργίου.
Πώς να ξεφύγει λοιπόν, από το μπάσκετ. Μπλέχτηκε από μικρός στα δίχτυα του.

Το ξεκίνημα

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ανδρώθηκε στον Δούκα, ο οποίος έχει παράδοση στο να εντοπίζει ταλέντα. Και ο μικρός έδειξε από πού νωρίς ότι είχε τα φόντα να γίνει μεγάλος και τρανός παίκτης.

Ντεμπούτο… μετά καρφώματος

Στην Α2 έπαιξε για πρώτη φορά στις 17/9/2017. Ηταν μόλις 15 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών.

Ο τότε προπονητής του Δούκα, Σάββας Συμεωνίδης τον έριξε στο παρκέ στα 52,4 τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Εθνικό.

Ο μικρός δεν άφησε αυτά τα δευτερόλεπτα να πάνε χαμένα. Στην πρώτη του φάση, πήρε την μπάλα στην αδύνατη πλευρά, μπήκε μέσα, απογειώθηκε και πρόσφερε στον κόσμο ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, ως πρώτη γεύση του τεράστιου ταλέντου του.

Η «πρώτη» στην Basket League

Στην Α1 έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΚ στις 8 Οκτωβρίου του 2018 στο εκτός έδρας ματς με το Περιστέρι στην 1η Αγωνιστική εκείνης της σεζόν. Επαιξε 7΄.30΄΄, αλλά έμεινε άποντος. Είχε πάντως,1 ασίστ.

Η γνωριμία με τον Michael Jordan

Το 2017 το ταλέντο του πέρασε τα στενά ελληνικά και ευρωπαϊκά όρια. Έφτασε και στις ΗΠΑ και έτσι κλήθηκε να παίξει στο Jordan Brand Classic International Game 2017.

Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον μεγάλο Michael Jordan, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μπασκετικά του είδωλα.

Η διοργάνωση έγινε στο «Barclays Center» στο Μπρούκλιν. Σε κάποια στιγμή ο Ρογκαβόπουλος είδε τον μυθικό «MJ». Τρελάθηκε.

Σε μια συνέντευξή του είχε περιγράψει εκείνη τη στιγμή: «Όταν τον είδα από κοντά, τον χαιρέτησα, τον αγκάλιασα. Τον είχα δει στον ύπνο μου ημέρες πριν και ξαφνικά τον είδα μπροστά μου. Δέος. Τρελάθηκα. Κρίμα, που απαγορευόταν να βγάλω φωτογραφίες μαζί του».

 

ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Α2

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ