Η ΑΕΚ νίκησε τα Τρίκαλα και ο Ντράγκαν Σάκοτα στην συνέντευξη τύπου ανέφερε πως η τρίτη θέση δεν είναι στο χέρι της ομάδας του ενώ, αναφέρθηκε με συγκίνηση για τον “θρύλο”, Γιώργο Αμερικάνο.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στα Τρίκαλα τα οποία στάθηκαν πολύ καλά. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, μετά από μία διακοπή τριών εβδομάδων. Πριν το παιχνίδι συμμετείχαμε όλοι σε μία γιορτή, η οποία μπορεί να προκαλέσει μία χαλάρωση. Παρόλα αυτά, βρήκαμε ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και κερδίσαμε. Η κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή είναι όταν αποσύρεται η φανέλα του.

Δυστυχώς, ο Γιώργος Αμερικάνος δεν ζει για να έβλεπε αυτές τις στιγμές. Η οικογένεια του ήταν εδώ, είδε αυτές τις στιγμές, όπως και όλος ο κόσμος. Προσωπικά συγκινήθηκα, γιατί είχα την τιμή να γνωρίσω αυτό τον άνθρωπο από κοντά στην προηγούμενη θητεία μου στην ΑΕΚ, αλλά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως παίκτη. Αξίζει να βρίσκεται εκεί η φανέλα του. Θα βλέπουν την φανέλα του τα νέα παιδιά και θα προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο του.

Εμείς ξέραμε ότι αν κερδίζαμε όλους τους αγώνες μετά τον Ολυμπιακού, θα τερματίσουμε ψηλά στην βαθμολογία. Όμως η κατάσταση δεν είναι στο χέρι μας, καθώς εξαρτάται από άλλες ομάδες. Στόχος μας να κερδίσουμε τους επόμενους τρεις αγώνες και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου συμπλήρωσε:

 «Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά γι’ αυτό τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές μας και έτσι πήραμε μία εύκολη νίκη. Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για όσους φόρεσαν και όσους θα φορέσουν αυτή την φανέλα που φόρεσε ο «Παγκόσμιος». Έχω να πω ότι σήμερα παίξαμε για τον Γιώργο Αμερικάνο και τού αφιερώνουμε αυτή τη νίκη.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι αρχηγός της ΑΕΚ. Ο «Παγκόσμιος» ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρχηγός της ΑΕΚ. Κανένας αρχηγός δεν είναι σαν τον «Παγκόσμιο» και κανένας δεν θα είναι. Είμαι μεγάλη χαρά για μένα που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα και εύχομαι κάθε χρονιά να πηγαίνει σαν «Βασίλισσα» όσο ψηλότερα μπορεί σε Ελλάδα και Ευρώπη».