Η ΑΕΚ φιλοξενείται στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ από τα Τρίκαλα αύριο (13/12, 17:00), δίνοντας δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, προπονητής της ΑΕΚ, δήλωσε:

Για την σημασία του αγώνα για την ΑΕΚ: «Για μας κάθε αγώνας είναι μία ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στον προηγούμενο αγώνα. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα για να κερδίσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με το προηγούμενο ματς».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Τα Τρίκαλα έχουν καλούς ξένους οι οποίοι έχουν επιθετικό ταλέντο και εννοείται ότι η άμυνά μας θα παίξει τον κύριο ρόλο, ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτούς τους παίκτες».

Για τα δυνατά σημεία των Τρικάλων Bc Aries: «Παίζουν με γρήγορες επιθέσεις και αν δεν τους αντιμετωπίσεις σωστά, τότε μπορούν να σε «σκοτώσουν». Το δυνατό σημείο των Τρικάλων είναι τα σουτ μακριά από το καλάθι».

Για το που θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα στην οργάνωση, με την έλλειψη στoυς πλέι μέικερ. Ελπίζω σε αυτό το παιχνίδι να έχουμε καλύτερη οργάνωση».

Ο 26χρόνος γκαρντ της Ένωσης, Γκάρετ Ουίλιαμσον επισήμανε με τη σειρά του:

Για την σημασία του αγώνα με τα Τρίκαλα Bc Aries: «Θα είναι ένα δυνατό τεστ για μας και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά την ήττα από τον Άρη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στην επίθεση για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα. Πρέπει να σταματήσουμε τα «ατού» των Τρικάλων. Και από εκεί και πέρα, στην επίθεση πρέπει να εκτελέσουμε στο παρκέ ό,τι μας υποδείξουν οι προπονητές μας».

Για τα δυνατά σημεία των Τρικάλων Bc Aries: «Θεωρώ ότι τα Τρίκαλα έχουν παίκτες που ενεργούν με μεγάλη ελευθερία στο παρκέ. Πολλοί από τους παίκτες τους είναι πολύ καλοί στο «ένας εναντίον ενός» και αν τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό, τότε θα γίνουν αρκετά επικίνδυνοι. Το σημαντικό είναι να μπούμε με αυτοπεποίθηση στο ματς, γιατί μη ξεχνάμε ότι τα Τρίκαλα παίζουν εντός έδρας. Αν ξεκινήσουμε δυνατά τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη. Ειδάλλως, αν τα Τρίκαλα επιβάλλουν το ρυθμό τους από την αρχή, τότε θα έχουμε προβλήματα».

Για το που θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Σε όλες τις πλευρές του παρκέ πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να ξεκινήσουμε τον αγώνα με την απαιτούμενη ένταση και ενέργεια και να παίξουμε καλή άμυνα»».