H AEK κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Καβάλας, επικρατώντας με 80-72 στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο σερί της και μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στην Basket league.

O προπονητής της “Ένωσης”, Ντράγκαν Σάκοτα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκήρωση του αγώνα, τόνισε πως εκείνο που κρατά από το σημερινό(7/11) παιχνίδι είναι οι βαθμοί της νίκης, επισημαίνοντας πως πλεόν η ομάδα του επικεντρώνεται στο σημαντικό παιχνίδι με τη Νεπτούνας που ακολουθεί για το Eurocup.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη και στην Καβάλα, που έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Κάπως έτσι περίμενα το παιχνίδι. Σημασία έχει η νίκη, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα από τα οποία είμαστε ευχαριστημένοι. Πήραμε μια διαφορά και τη συντηρήσαμε στο τέλος. Συνεχίζουμε με τη νίκη και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη, που είναι πολύ σημαντικό για μας».

Για τους παίκτες που ήλθαν από τον πάγκο: «Μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο, αλλά είναι καλό ότι οι βασικοί έπαιξαν λιγότερο. Στο σημείο που το παιχνίδι μπορούσε να ξεφύγει με τα τρίποντα που δεχθήκαμε, δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου. Είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε χρόνο».

Για απόκτηση παίκτη στη θέση «5»: «Κάτι προσπαθούμε, αλλά δεν είναι εύκολο. Ελπίζω για κάποιες διορθώσεις, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Aπό πλευράς παικτών, ο Μαλίκ Χέρστον ανέφερε: «Σήμερα δεν παίξαμε βάση των δυνανοτήτων μας. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα. Δεν ακολουθήσαμε το εξαιρετικό πλάνο του κόουτς. Η νίκη όμως είναι νίκη και αυτό κρατάμε στο τέλος. Βελτιωνόμαστε καθημερίνα μέσα από την προπόνηση και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε στους αγώνες. Όταν έχεις μία καινούργια ομάδα με διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετική κουλτούρα θέλει χρόνο για να βρεις ρυθμό, ωστόσο, πιστεύω ότι με τον καιρό αυτό διορθώνεται».