Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποφάσισε να παραμείνει κάτοικος Αθήνας καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος Αμερικανός σκόρερ έχει συμφωνήσει σε συμβόλαιο ενός έτους και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για να επισημοποιηθεί ο «γάμος» των δύο πλευρών.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Λάνγκφορντ αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό σε 47 αγώνες έχοντας μέσο όρο 10.3 πόντους, 1.7 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ με 44% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα.

Έτσι, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις του Λαρεντζάκη και του Σάκοτα, φέρεται να προχωράει σε μία καλή προσθήκη στην περιφέρεια της.

Ο Αμερικανός ήρθε την περασμένη σεζόν στον Παναθηναϊκό «μετά βαΐων και κλάδων» λόγω και του σπουδαίου βιογραφικού, που «κουβαλούσε» μαζί του. Ο Λάνγκφορντ ήρθε έχοντας στις «αποσκευές» τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ευρωλίγκα (δύο φορές μάλιστα το 2014 και το 2017 σε Μακάμπι και Αρμάνι αντίστοιχα) και σπουδαία πορεία σε ομάδες της Ευρωλίγκα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την άσημη Μπιέλα, όμως στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Χίμκι , Αρμάνι, Μακάμπι και Ούνικς, ενώ πριν από τον Παναθηναϊκό έπαιξε στο Ισραήλ και στην Μακάμπι Ρισόν Λεζιόν.

Ο 35χρονος γκαρντ δεν μπόρεσε να βρει σταθερό ρόλο στους «πράσινους» την περασμένη σεζόν καθώς μέχρι τον Φεβρουάριο αντιμετώπιζε πρόβλημα στους κοιλιακούς. Στο τέλος της σεζόν, αποχώρησε με πικρία από τον Παναθηναϊκό, αφού κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα, καθώς δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με το ρόλο του στην ομάδα.

Μάλιστα, είχε πει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Ευρωλίγκα, αλλά εν τέλει προτίμησε να παραμείνει στην Αθήνα και να αγωνιστεί με την φανέλα της ΑΕΚ στο Basketball Champions League.