Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ, Πιτ Κόντος μετακόμισε πια στη γειτονιά των αγγέλων. Ο Ελληνοαμερικανός βετεράνος γκαρντ «έφυγε» από τη ζωή και ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής, Νίκος Τσοσκούνογλου αποχαιρέτησε τον άλλοτε συμπαίκτη του στην «Ένωση» με κάποια ξεχωριστά και συγκινητικά λόγια μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στην οποία σκιαγράφησε και τον χαρακτήρα του Κόντου.

Αναλυτικά το σχετικό κομμάτι με τις δηλώσεις του Νίκου Τσοσκούνογλου για τον Πιτ Κόνο στο aekbc.gr:

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ο Πιτ (Λουκάς) Κόντος, ένας εκ των ομογενών αθλητών από ΗΠΑ, που άφησαν αποτύπωμα στην ΑΕΚ, κατά τη Δεκαετία του ’70.

Ο Νίκος Τσοσκούνογλου (στη βασική φωτό, δεύτερος καθιστός από δεξιά, με τη φανέλα της ΑΕΚ και ως προπονητής στην ένθετη), με τον οποίο ο εκλιπών «έκανε μαζί δωμάτιο», κατά την αθλητική έκφραση, «αποχαιρέτισε» μέσω του aekbc.gr, τον πρώην συμπαίκτη του, και παράλληλα «ακτινογράφησε», με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, το αγωνιστικό στίγμα του.

Ο πρώην διεθνής άσος της ΑΕΚ και προπονητής δήλωσε εμφανώς συγκινημένος για το χαμό του Ελληνοαμερικανού συμπαίκτη του: «Προφανώς αισθάνθηκα ένα μούδιασμα στο θλιβερό άκουσμα της είδησης. Το έμαθα από γνωστούς μου στον ιστορικό Σπόρτιγκ, όπου επίσης αγωνίστηκε, όταν έφυγε από μας. Διατηρούσε επαφή μαζί τους.

Ήταν ένα παλικάρι ο Πιτ. Αγωνιζόταν πάντα με πάθος. Σκληρός παίκτης. Θα έλεγα, ότι ο Πιτ ήταν Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη καρδιά. Ταίριαζε απόλυτα στην κουλτούρα και στη δυναμική του Σωματείου μας. Μέναμε μαζί δωμάτιο στις αποστολές. Ήμασταν και συμπαίκτες και φίλοι. Καλό Ταξίδι, φίλε μου…»

 

 

«Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη ψυχή» #AEKBC #AEKBCNEWS

Δημοσιεύτηκε από AEK Basketball Club στις Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020