Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ αποδυναμώνοντας το ρόστερ της Ένωσης και προκαλώντας δεύτερες σκέψεις στους φίλους της ομάδας, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Μάκη Αγγελόπουλο να εμφανίζεται έτοιμος να κάνει την ρελάνς, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον Μπεν Γκόρντον.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδας «Ώρα των Σπορ» ο 33χρονος γκαρντ αποτελεί επιθυμία του Γιούρι Ζντόβτς, με τον μεγαλομέτοχο της Ένωσης να είναι έτοιμος για την υπέρβαση. Για τον Γκόρντον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί ένα παίκτη με 11χρονη συνεχόμενη παρουσία στο NBA, έχοντας αγωνιστεί σε  773 ματς σε regular season και playoffs. Ο Γκόρντον ο οποίος συμμετείχε στο camp των Ουόριορς μην μπορώντας να βρει συμβόλαιο με την ομάδα του Στιβ Κερ, και έτσι φαίνεται αποφασισμένος να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σύλλογο της Ευρώπης, ενώ θα συμμετάσχει και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γκόρντον το 2003 βρέθηκε στο Νο3 του ντράφτ με τους Μπούλς να τον διαλέγουν κρατώντας τον στο ρόστερ τους ως το 2009, για να αγωνιστεί στην συνέχεια για τρία χρόνια στους Πίστονς, έπειτα στους Χόρνετς και την σεζόν 2014-15 στο Ορλάντο όπου με τους Μάτζικ είχε 6,2 πόντους, για να μείνει εκτός δράσης την περσινή σεζόν, μην μπορώντας όπως αναφέραμε να βρει συμβόλαιο με τους Ουόριορς.

Ωστόσο, η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι καθώς τον παίκτη θέλει και η Αναντολού Εφές, έχοντας και το δέλεαρ της Ευρωλίγκας. Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ προτάθηκε και εξετάζεται σοβαρά ο Ρόκο – Λένι Ούκιτς, ενώ οποιαδήποτε κίνηση αναμένεται να γίνει σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μαλίκ Χερστόν, ο οποίος θα περάσει σήμερα (29/08) τον δεύτερο γύρο εργομετρικών εξετάσεων.

Αναφορικά με τις θέσεις των σέντερ, ο Δημήτρης Μαυροειδής αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ταξιδέψει για την Σλοβενία, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να συμπληρώσει την γραμμή ψηλών της Ένωσης (Τζος Όουενς, Δημήτρης Μαυροειδής και Δημητρης Χαριτόπουλος).