Μπορεί η ΑΕΚ να έκλεισε τον Δημήτρη Κατσίβελη, αλλά ο Μάκης Αγγελόπουλος σε συνεργασία με τον Ντράγκαν Σάκοτα θέλει να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με στόχο να πρωταγωνιστήσει τη νέα περίοδο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο της Ένωσης έχει μπει ο Αμερικανός γκαρντ, με διαβατήριο Γεωργίας, Τζέικομπ Πούλεν (1,85 – 26 ετών), ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Μπρίντισι, κάνοντας ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός, με το εξαιρετικό μακρινό σουτ, είχε 14 πόντους μέσο όρο σε 29 παιχνίδια, ενώ την σεζόν την ξεκίνησε στην Ισπανία με την Σεβίλλη.

Ο Πούλεν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την παρουσία του την σεζόν 2013-2014 στην Μπαρτσελόνα όπου είχε μια γεμάτη σεζόν, συμμετέχοντας και στο final four της Ευρωλίγκας. Έτσι σε 15 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είχε 5,2 πόντους κατά μέσο όρο με 34,1% στα σουτ τριών πόντων, ενώ στην ACB έδωσε το παρών σε 39 παιχνίδια έχοντας 6,6 πόντους κατά μέσο όρο και 38,5%.

Ο Τζέικομπ Πούλεν έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Γεωργίας με την ΑΕΚ να έχει προχωρημένες επαφές μαζί του, και δεν αποκλείεται να καταφέρει να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα».