Το στοιχείο των τραυματισμών χτύπησε πάλι την ΑΕΚ με θύμα του όπως όλα δείχνουν τον Νίκο Γκίκα. Ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, υπέστη διάστρεμμα και οι φωνές από τον πόνο που ένιωθε μετά το πέσιμό του στο παρκέ… πάγωσαν και ανατρίχιασαν το ΟΑΚΑ.

Ο Γκίκας σηκώθηκε να διεκδικήσει ένα ριμπάουντ ψηλά στην περιφέρεια, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης τον πρόλαβε και πήρε την μπάλα. Ο Γκίκας προσγειώθηκε με το αριστερό του πόδι, πάνω στο πόδι του παίκτη του Ιωνικού.

Το αποτέλεσμα ήταν ο αριστερός του αστράγαλος να γυρίσει, ο παίκτης να πέσει στο παρκέ και να φωνάζει από τους πόνους (και ίσως να φώναζε και για το γεγονός ότι η ατυχία τον χτύπησε).

Λίγο μετά πάντως, ο Γκίκας έδειξε καλύτερα. Σηκώθηκε, αλλά φυσικά δεν μπορούσε να παίξει. Αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ. Πήγε στον πάγκο όπου του τοποθετήθηκε πάγος  και μετά από λίγο έφυγε για τα αποδυτήρια.

Το αν ο τραυματισμός του είναι σοβαρός θα φανεί από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Αν έχει κάτι σοβαρό, τότε η ΑΕΚ θα… μετρήσει άλλη μια σημαντική απώλεια για ένα διάστημα από τις πολλές που έχει τελευταία (οι Ζήσης, Slaughter έχουν επιστρέψει, βέβαια, αλλά στα πιτς παραμένουν οι Jankovic, Κατσίβελης).